Springen naar inhoud

eiwitbepaling


  • Log in om te kunnen reageren

#1

terminpr

    terminpr


  • >25 berichten
  • 76 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 januari 2008 - 18:34

wij hebben het eiwitgehalte van melk bepaald volgens de volgende werkwijze

1. Pipetteer 50 ml melk in een erlenmeyer.
2. Voeg 2 ml kaliumoxalaatoplossing toe. Laat 2 minuten rusten.
3. Voeg een 10-tal druppels fenoftale´ne-oplossing toe.
4. Voeg vanuit de buret NaOH ▒ 0,1 mol/l toe tot duidelijke roze kleur, ter neutralisatie van de aanwezige zuren.
5. Voeg bij de geneutraliseerde melk 10,0ml neutrale formol. De roze kleur verdwijnt. Waarom? Formol reageert met melkeiwitten waardoor zuren vrijkomen.
6. Noteer nu eerst de begintoestand op de buret. Titreer met NaOH ▒ 0,1 mol/l tot duidelijk roze kleur. Noteer de eindstand. Herhaal voor een tweede, derde,..

zijn er nog andere methoden om het eiwitgehalte te bepalen van melk?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 januari 2008 - 12:37

Zie hier !


# Moderatoropmerking
Beryllium: de topics verwijzen naar elkaar... de andere is dicht, kunnen we het op 1 topic houden...
Sorry als ik je ondermijn...

Veranderd door Marjanne, 23 januari 2008 - 22:37


#3

terminpr

    terminpr


  • >25 berichten
  • 76 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 januari 2008 - 20:21

ja mar hij weet het ook niet das namelijk mijn broer...

#4

LvS_CF

    LvS_CF


  • >100 berichten
  • 139 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 januari 2008 - 21:46

Kjeldahl-stikstof

#5

Shirah2003

    Shirah2003


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 08 februari 2008 - 17:02

Bradfordbepaling?

#6

Amethist

    Amethist


  • 0 - 25 berichten
  • 22 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2008 - 21:35

Biureet.

#7

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 25 februari 2008 - 21:56

Bradfordbepaling?
Biureet.

Al eens een blanco geprobeerd?? :P

Misschien als je met een voorbewerking het vet er uithaald.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures