Pagina 1 van 1

eiwitbepaling

Geplaatst: di 22 jan 2008, 18:34
door terminpr
wij hebben het eiwitgehalte van melk bepaald volgens de volgende werkwijze

1. Pipetteer 50 ml melk in een erlenmeyer.

2. Voeg 2 ml kaliumoxalaatoplossing toe. Laat 2 minuten rusten.

3. Voeg een 10-tal druppels fenoftaleïne-oplossing toe.

4. Voeg vanuit de buret NaOH ± 0,1 mol/l toe tot duidelijke roze kleur, ter neutralisatie van de aanwezige zuren.

5. Voeg bij de geneutraliseerde melk 10,0ml neutrale formol. De roze kleur verdwijnt. Waarom? Formol reageert met melkeiwitten waardoor zuren vrijkomen.

6. Noteer nu eerst de begintoestand op de buret. Titreer met NaOH ± 0,1 mol/l tot duidelijk roze kleur. Noteer de eindstand. Herhaal voor een tweede, derde,..

zijn er nog andere methoden om het eiwitgehalte te bepalen van melk?

Re: eiwitbepaling

Geplaatst: wo 23 jan 2008, 12:37
door Marjanne
Zie hier !

<table border='0' align='left' cellpadding='3' cellspacing='0'><tr><td padding='0' celspacing='0' align='left'><font size='1'># Moderatoropmerking</font></td></tr><tr><td id='moderator'><font size='1'>Beryllium: de topics verwijzen naar elkaar... de andere is dicht, kunnen we het op 1 topic houden...

Sorry als ik je ondermijn...

</font></td></tr></table>

<div class='postcolor'>

Re: eiwitbepaling

Geplaatst: wo 23 jan 2008, 20:21
door terminpr
ja mar hij weet het ook niet das namelijk mijn broer...

Re: eiwitbepaling

Geplaatst: zo 27 jan 2008, 21:46
door LvS_CF
Kjeldahl-stikstof

Re: eiwitbepaling

Geplaatst: vr 08 feb 2008, 17:02
door Shirah2003
Bradfordbepaling?

Re: eiwitbepaling

Geplaatst: ma 25 feb 2008, 21:35
door Amethist
Biureet.

Re: eiwitbepaling

Geplaatst: ma 25 feb 2008, 21:56
door Gerard
Bradfordbepaling?

Biureet.

Al eens een blanco geprobeerd?? :P

Misschien als je met een voorbewerking het vet er uithaald.