Springen naar inhoud

natriumwaterstofcarbonaat


  • Log in om te kunnen reageren

#1

mattias_CF

    mattias_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 januari 2008 - 20:33

hallo allemaal

Het laatst waren wij bezig met het vitamine C-gehalte te bepalen in fruitsap

volgens onze methode heb je hiervoor 2,6-dichloorfenolindofenol voor nodig waar je natriumwaterstofcarbonaat aan toe voegt en oplost.
Deze oplossing wordt gebruikt als reagens om de fruitsapoplossing (met metafosforzuuroplossing 3% en azijnzuuroplossing 8%) in kleur te laten omslaan

iemand dus een idee waarvoor de natriumwaterstofcarbonaat dient?
groeten

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

LvS_CF

    LvS_CF


  • >100 berichten
  • 139 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 januari 2008 - 21:30

in in de meeste voorschriften wordt azijnzuur toegevoegd,
deze titratie moet in zuur millieu plaatsvinden
DCPIP oxideert ascorbinezuur alleen maar als het in de roze vorm is (Na+ is vervangen door H+)

Natriumbicarbonaat is echter een base.
het enige wat ik kan bedenken is het "verdunnen" van de DCPIP
deze stof is in pure vorm erg geconcetreerd je wilt niet te veel toevoegen
dit voorkom je door een spatlpuntje DCPIP te mengen met een anders goed oplosbaar zout waarna je een hoeveelheid van dit mengsel gebruikt (vaak een 1:50 mengsel)

Veranderd door LvS, 27 januari 2008 - 21:30






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures