[scheikunde] eigenschap van broom

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 11

[scheikunde] eigenschap van broom

Ik ben bezig met een werkstuk over broom. Ik heb de fysische eigenschappen maar ik moet nu bij de eigenschappen en toelichting geven over wat je met die betreffende eigenschap kunt doen. Dus als ik het goed begrijp zou de vraag dan bijvoorbeeld zijn: wat kun je doen met het kookpunt van broom.

Ik heb het hele internet al afgezocht maar ik kan niets vinden.

Berichten: 3.145

Re: [scheikunde] eigenschap van broom

Je vraag is niet echt duidelijk. Wat bedoel je met iets kunnen doen met het kookpunt van broom?

Wat kan ik met het kookpunt van water, of van aceton :P ? Wees meer specifiek. Er is veel over broom te vertellen (kleur, reactiviteit, giftigheid, gebruik in organische chemie, er zijn vele leuke experimenten mee te doen). Brand maar los, zou ik zeggen ;) .

Gebruikersavatar
Berichten: 11.177

Re: [scheikunde] eigenschap van broom

Mja je kunt zeggen dat het een halogeen is, dan een beetje uitwijden wat halogenen zijn, waar ze voorkomen, en waar ze gebruikt worden in bijvoorbeeld chemische reacties. Broom is bijvoorbeeld vloeibaar, wat het iets makkelijker te hanteren valt dan chloor of fluor; ook componenten die je in de organische chemie tegenkomt, alleen zijn deze gasvormig.

Re: [scheikunde] eigenschap van broom

http://www.periodieksysteem.com/elem_nl.cfm?IDE=Br

http://www.sciencelab.com/xMSDS-Bromine-9927659

http://www.webelements.com/webelements/ele...xt/Br/geol.html

destilleren, je had het er mee kunnen ontdekken als niet iemand anders je voor was geweesti :P

Verder zijn er weinig? toepassingen van puur broom

Berichten: 11

Re: [scheikunde] eigenschap van broom

Ik kan de vraag niet anders stellen. Letterlijk staat er Geef tenminste 5 natuurkundige eigenschappen van dat element en geef bij elke eigenschap een korte toelichting over wat je met de betreffende eigenschap kunt doen. Noteer alleen die eigenschappen die je kent en niet allerlei zaken waar je nog nooit van gehoord hebt.

Daarnaast moet er een halve A4 komen over de bereiding vroeger en nu en minimaal 5 toepassingen. Dat kun je nog wel vinden op internet maar de eerste vraag begrijp ik ook niet.

Reageer