Springen naar inhoud

Inmaischen bij productieproces Jenever


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Sander1989

    Sander1989


  • >25 berichten
  • 28 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 februari 2008 - 13:50

Dag iedereen,

Ik zit in het eerste jaar industrieel ingenieur en ik moet samen met andere medestudenten een werk maken rond jenever. Ik ben al een hele tijd informatie aan het verzamelen rond het onderwerp, maar telkens stoot ik op hetzelfde begrip dat ik niet begrijp: 'inmaischen'. Dit vindt plaats vooraleer men wil beginnen aan het eigenlijke maischen, waarbij de enzymen vrijkomen die zetmeel omzetten in suikers (ik vermoed moutsuiker of maltose).
Aangezien ik op internet heel veel verschillende beschrijvingen vind van het inmaischen en niet goed weet wat ik ermee moet doen, hoopte ik dat één van jullie me zou kunnen zeggen wat er bedoeld wordt met deze term en hoe het in zijn werk gaat.

Alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

epiphonix

    epiphonix


  • >250 berichten
  • 915 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 februari 2008 - 17:39

Maïschen is het graan in warm water brengen, waar de enzymen werkzaam zullen worden om het zetmeel af te breken tot enkelvoudige suikers.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures