[scheikunde] chloordioxide

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 19

[scheikunde] chloordioxide

Hey,

ik ben een werkje aan het maken over chloordioxide en ik heb nog enkele vraagjes..

als nu de bereiding van chloordioxide onder een trekkast wordt uitgevoerd maar desondanks is de geur in het gehele labo duidelijk waar te nemen. dan vragen ze van wat dat ons leert over de beschermingsmiddelen als trekkasten. en moet dit experiment noodzakelijkerwijze worden stopgezet?

weet iemand mss ook een bedrijf dat chloordioxide op een zekere schaal bereidt?

thnks

Gebruikersavatar
Berichten: 2.953

Re: [scheikunde] chloordioxide

Of je het experiment stop zou moeten zetten hangt ervan af of de detectiegrens (geur) ver onder de MAC-waarde van de stof ligt.

Re: [scheikunde] chloordioxide

als nu de bereiding van chloordioxide onder een trekkast wordt uitgevoerd maar desondanks is de geur in het gehele labo duidelijk waar te nemen.
Wat duidelijk is dat beschermingsmiddelen een bepaald nivo van bescherming bieden ofwel jullie trekkast is wel geschikt om met betrekkelijk ongevaarlijke stoffen te werken maar niet met echt giftige stoffen want dan wordt er onvoldoende afgezogen en heb je een probleem.

Misschien heb je op de tv wel eens gezien dat ze met heel erg gevaarlijke stoffen met meerdere beschermingen werken dwz een zeer geavanceerde trekkast die niets naar buiten laat komen (afgesloten en robotbediening en vervolgens staan de werkers in een soort ruimtepak dat onder druk staat terwijl lucht van buiten wordt toegevoerd en als dat nog niet voldoende is, is er maar een oplossing niet mee werken.

Conclusie : je trekkast en andere beschermingsmiddelen moeten geschikt zijn om bescherming te bieden bij het werk wat je ermee wilt doen

Berichten: 677

Re: [scheikunde] chloordioxide

Chloordioxide wordt veel gebruikt voor de ontsmetting van spoel- en blancheerwater in de groentenverwerkende nijverheid.

Berichten: 19

Re: [scheikunde] chloordioxide

thnks, heb er veel aan gehad

Reageer