Springen naar inhoud

zetmeel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3310 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 22 februari 2008 - 13:18

dames en heren

wie kan mij helpen.

ik heb een beetje moeite met het vinden van de oplossing op de vraag van welk zetmeel bevat de meeste amylose.

voor de bakkerswereld hebben we verschillende zetmelen beschikbaar. het is wel mogelijk pure amylose te kopen maar dan gaat de kostprijs omhoog.

enkele voorbeelden zijn:

native wheet
modified wheet
native corn
modified corn
native potato
modified potato
natvie pea
modified pea

standaard wordt wheet (tarwe) gebruikt.

heeft iemmand een idee van eventueel een ander zetmeel bron met desnoods meer amylose er in?

groeten
Barry

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

RubenM

    RubenM


  • >250 berichten
  • 336 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 februari 2008 - 20:18

Op deze site vind je een tabelletje met daarin de verhouding amylose/amylopectine voor iedere zetmeelbron. Mais bevat zowel het hoogste percentage zetmeel als het hoogste percentage amylose. Op je vraag of de natieve vorm beter is dan de gemodificeerde heb ik zo even geen antwoord...

#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3310 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 24 februari 2008 - 21:19

modified of native heeft alleen invloed op koud of warm oplosbaarheid.

bedankt voor het tabelletje, hellaas niet de getallen die ik wilde zien.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#4

RubenM

    RubenM


  • >250 berichten
  • 336 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 februari 2008 - 21:27

Deze dan?

#5

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3310 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 24 februari 2008 - 21:37

sorry ik verwoorde me verkeerd. ik bedoelde dat de % amylose te laag zijn voor mijn wensen. ongeacht de bron.

evengoed bedankt voor je hulp

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures