Springen naar inhoud

oefening ivm dampdruk


  • Log in om te kunnen reageren

#1

tycus

    tycus


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 februari 2008 - 15:50

De vraag: Hoeveel gram sucrose moet aan 320 mL water gevoegd worden om de dampdruk met 200Pa te verlagen bij 25°C

Mijn berekening:
M(H2O) = 18 g/mol ==> 320 ml = 320g ==> 17.8 mol H2O
M(sucrose) = 342g/mol
Ik vond in mijn cursus alleen de dampdruk van water bij 28°C => 3781Pa

Wet van raoult => Δp =200pa = XA.pb
XA = 200/3781 = 0.052%

Voor oplossingen geldt nA <<< nB dus:
XA = nA/nB
=> na = 0.052 * 17.8 = 0.925 mol
mA = 0.925 * 342 = 316 g

Maar het antwoord is echter 410g
Kan dit liggen aan de dampdruk van water dat ik genomen heb bij 28°C, of zijn er andere fouten?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Don Carbazone

    Don Carbazone


  • >250 berichten
  • 552 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 februari 2008 - 16:43

op het eerste zicht zie ik geen fouten. Natuurlijk moet je de dampdruk van water bij 25 graden nemen.

#3

tycus

    tycus


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 februari 2008 - 16:48

Maar dat zou dan toch niet zoveel mogen verschillen?

#4

Don Carbazone

    Don Carbazone


  • >250 berichten
  • 552 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 februari 2008 - 16:50

waarom zou dat niet mogen? kan je moeilijk over oordelen.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures