Springen naar inhoud

Organische fractie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Stanne02

    Stanne02


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 maart 2008 - 20:23

Hallo iedereen,

ik moet voor men project het organisch deel bepalen van confituur. 8-[
nu ik ben geen expert in de chemie, dus ik weet echt nie wat ik moet doen, beetje radeloos eigenlik :oops:

zou er iemand zijn die mij zou kunnen helpen? a.u.b.

@ de admin... sorry dat ik een nieuwe dinges aanmaak hť, maar vond dit nergens op jullie forum ;)

grtz Me

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

epiphonix

    epiphonix


  • >250 berichten
  • 915 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 maart 2008 - 20:37

Hoe definieer je "organisch"?

#3

Stanne02

    Stanne02


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 maart 2008 - 20:47

uhm... ik denk niet dat het alle verbindingen zijn met koolstof en watertstof ofzo, maar bv het gehalte aan suikers, lipiden, eiwitten,.... maar tot nu toe weet ik alleen nog maar het gehalte aan suikers te bepalen, via luff - schoorl -methode. maar de rest weet ik niet :oops:

kweetnie de leerkrachten verwachten gelijk dat we alles vanzelf weten zo 8-[

grtz Me

#4

Stanne02

    Stanne02


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 maart 2008 - 21:40

kheb dus nog wa verder gezocht, we moeten dus stoffen zoeken die bederfwerend zijn, additieven dus, in confituur zitten er dus een hele hoop.

ik zou dus Nitrieten en Sulfieten willen aantonen om te beginnen, maar hoe doet ge da? kweet al iets van sulfieten bepalen in wijn, maar lukt dat ook met confituur
en van nitrieten vindt ik niets, kan het zijn dat dat niet aanwezig is in confituur?

graag hulp a.u.b

Veranderd door Stanne02, 13 maart 2008 - 21:41


#5

drune134

    drune134


  • >250 berichten
  • 873 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 maart 2008 - 07:16

Wanneer ik jou uitleg lees over wat je allemaal wil bepalen dan ben ik bang dat je enkel de inhoud van je potje confituur moet bepalen. Bepaal van een gedeelte de droge stof, reken om naar je pot en klaar ben je.

Wat ik eigenlijk bedoel: wat is je definitie van "organisch". Deze vraag stelde epiphonix ook al en daar ligt je begin.

#6

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 14 maart 2008 - 08:44

Confituur bestaat uit vruchten en suiker, soms wordt een geleermiddel gebruikt zoals pectine en meer wordt er niet gebruikt.

zie:
http://nl.wikipedia....voedingsmiddel)

De bepalingen die je kunt doen doen zijn suikergehalte, vruchtgehalte en misschien pectine





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures