Springen naar inhoud

Eiwit voor spieropbouw


  • Log in om te kunnen reageren

#1

rappen-eddy

    rappen-eddy


  • >250 berichten
  • 774 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 29 maart 2008 - 16:06

Als men aan spiervergrotende oefeningen doet en men wilt extra eiwitten innemen voor het herstel van de spieren achteraf, maakt het dan uit of men het eiwit van laat ons zeggen een kippenei rauw eet of eerst hard kookt en nadien consumeert.

Of maakt dit niet uit voor de opname in het menselijke lichaam?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 29 maart 2008 - 16:11

Maakt weing uit is mijn idee het gaat om de aminozuren en die blijven hetzelfde.

#3

Don Carbazone

    Don Carbazone


  • >250 berichten
  • 552 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 maart 2008 - 16:31

proteďneshakes zijn ook altijd een oplossing :)

#4

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 maart 2008 - 17:19

precies dat wil je nemen.

Het soort proteine maakt ook wel degelijk uit. Sommige eiwitten worden heel snel afgebroken en opgenomen in je lichaam (whey protein etc). Dit zijn goede proteines om net voor, tijdens of binnen een halfuur na je workout te nemen. Ook zijn er andere proteines die langzaam afbreken en dan krijg je een mooie langzame release van aminozuren over een lange periode. Goed om te nemen tussen maaltijden door of voor het naar bed gaan.

#5

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 29 maart 2008 - 17:43

Het soort proteine maakt ook wel degelijk uit.

Napoleon1981,
Geldt dat ook voor een rauw en ongekookt ei?
Ik dacht dat de aminozuurcontent niet veranderde door koken.

#6

rappen-eddy

    rappen-eddy


  • >250 berichten
  • 774 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 29 maart 2008 - 17:58

Ja shakes zijn inderdaad overvloedig aanwezig in iedere sportwinkel.
Ik heb er al veel over gelezen, en ze zijn zeer specifiek voor iedere soort work-out.

Dus er kan besloten worden dat de opname niet wijzigt als men kippeneiwit rauw eet of kookt?

Ik heb ook eens horen zeggen dat kippeneiwit zéér goed is in vergelijking tot vlees eten en dergelijke...?! Kan iemand hier ook misschien nog iets over schrijven ofzo...

#7

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 maart 2008 - 19:32

Het soort proteine maakt ook wel degelijk uit.

Napoleon1981,
Geldt dat ook voor een rauw en ongekookt ei?
Ik dacht dat de aminozuurcontent niet veranderde door koken.

Ik dacht het ook niet. Ik praatte over het soort eiwit. Mijn post was dus ook meer een reactie op die van Don Carbazone.

Maargoed om toch maar op je vraag in te gaan dan, want het is inderdaad een beetje kort om te zeggen aminozuren zijn aminozuren, zelfs als het om hetzelfde eiwit gaat. De aminozuur content (primaire structuur) verandert natuurlijk niet, maar proteines hebben natuurlijk ook een secundaire, tertaire en soms quaternaire structuur. Deze structuren veranderen zeker door koken. Hierdoor zou het inderdaad best kunnen dat de afbraak en opname van een zelfde proteine in de gekookte of rauwe vorm anders wordt. De farmacokinetics veranderen dus, en dus kunnen plasma concentraties van vrije amino zuren veranderen. Hoe dit daat werkelijk gaat bij eieren weet ik ook niet.

Veranderd door Napoleon1981, 29 maart 2008 - 20:08


#8

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3338 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 30 maart 2008 - 13:26

normaal gesproken vlokken eiwitten uit bij het koken, echter dat de kippen eiwit -eiwitten coaguleren is de uitzondering die de regel bevestigd.

kippen eiwit eiwitten zijn anders dan die van wei (voornamelijk caseďne)

dan is zoals zovelen weten zowel de plaats als de hoeveelheid van de aminozuren anders. Caseďne bevat enkele essentiële aminozuren en kippen ei eiwitten niet.

volgens mij heeft dat wel deegdelijk invloed.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#9

Robin85

    Robin85


  • >250 berichten
  • 365 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 maart 2008 - 13:28

ik denk dat alle aminozuren behuoden blijven, enige verschil is dat die eiwitten gedenatureerd worden als je ze kookt of bakt en aldus minder zwaar zijn voor je spijsverteringssysteem. Voor zover ik weet zijn rauwe eiwitten zwaarder en slechter voor je spijsvertering dus mss bak je beter eerst je eieren en vlees voor je het opeet.

#10

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 30 maart 2008 - 15:29

Al die "workout" supplementen zijn onzinnig. Ze worden grotendeels gemaakt van de afvalprodukten bij de kaasproduktie, en zijn daardoor onvoorstelbaar goedkoop te maken. De enige manier waarop dat soort spul te verkopen is is door een gigantische "productdifferentiatie"; je moet erop zetten dat het optimaal is voor een bepaalde workout. En er dan heeeeeeel veel geld voor vragen: hoe meer geld je ervoor vraagt hoe betrouwbaarder het product overkomt.

Zie ook: http://skeptoid.com/episodes/4071

#11

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3338 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 30 maart 2008 - 15:54

je zou eens moeten weten waar wei(poeder) word ingegooit.

ach gewoon lekker eten en rustig opbouwen. dat is altijd nog het beste

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#12

rappen-eddy

    rappen-eddy


  • >250 berichten
  • 774 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 maart 2008 - 17:33

Ja, maar als je extreem veel sport krachttraining doet, en dus spierafbraak, heb je volgens mij toch extra eiwitten nodig om je spierweefsel te herstellen.
En als je deze niet inneemt, breek je enkel je spieren af en bouw je ze nadien niet terug op. Met als gevolg spiermassa afname.

#13

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 maart 2008 - 18:24

Uit je eigen link

Bodybuilders on hardcore workout programs can benefit from whey protein. It does assist in the repair of damaged muscle tissue, which is what results in muscle growth. But understand: without the workout program intense enough to damage muscle fibers, the whey protein does nothing at all for muscle growth. You can't just drink protein powder and expect to get buff. Furthermore, the benefits of whey protein are comparable to what the bodybuilder would get anyway from a high-calorie, high-protein diet that he should already be eating if he's on a muscle-building program.


  Al die "workout" supplementen zijn onzinnig.


Het is dus wel nuttig. Ja je kan je ook al die proteines binnen krijgen door proteine rijk en calorie rijk te eten, maar de kunst is juist om wel de aminozuren naar binnen te krijgen en zo min mogelijk calorieen te eten in de vorm van koolhydraten en vetten. Hier ligt juist de kracht in mijn ogen van proteine shakes.

#14

ceitwa

    ceitwa


  • >250 berichten
  • 365 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 maart 2008 - 20:20

in je maag worden eiwitten ook van structuur veranderd door het maagzuur en de pepsines. maar een ongekookt ei geeft ook risico op almonella infectie dus niet gaan experimentern zou ik zeggen.

#15

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 30 maart 2008 - 20:50

in je maag worden eiwitten ook van structuur veranderd door het maagzuur en de pepsines. maar een ongekookt ei geeft ook risico op almonella infectie dus niet gaan experimentern zou ik zeggen.

Klopt, maar omdat je een zut aminozuren binnenkrijgt, of dat nu nog bruikbare eiwitten zijn of niet, kan je lichaam daar altijd nog nieuwe van maken.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures