Springen naar inhoud

[scheikunde] Gerbermethode


  • Log in om te kunnen reageren

#1

biot

    biot


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 maart 2008 - 21:08

hoi, voor een labo van chemie heb ik de Gerbermethode uitgevoerd. Dit is een methode om het vetpercentage van melk te bepalen. Er wordt in een butyrometer 10 ml zwavelzuur, 11 ml melk en 1 ml amylalcohol toegevoegd. Het zwavelzuur zorgt ervoor dat het vet vrij komt en de eiwitten denatureren. Nu zou ik de reactievergelijking tussen de melk en het zwavelzuur moeten hebben. Kan iemand mij helpen?
alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

drune134

    drune134


  • >250 berichten
  • 873 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 maart 2008 - 06:19

Zoals je al aangeeft zorgt het zwavelzuur ervoor dat het vet vrijkomt. Na centrifugeren kun je aflezen wat het percentage vet is wat in de melk heeft gezeten. Meer moet je er niet achter zoeken --> That's it.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures