Springen naar inhoud

molucul formulle


  • Log in om te kunnen reageren

#1

rolfsmit

    rolfsmit


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 april 2008 - 17:53

ik ben op zoek naar de molucul formulle van eiwitten.
het gaat om de eiwitten die in melk zitten.


kan iemand mij helpen??


8-) [KOUD]

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

linolium

    linolium


  • >250 berichten
  • 292 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 april 2008 - 19:13

In melk zijn zowel globulinen als albuminen aanwezig. Voor koemelk gelden volgende concentraties:
- globulinen: - caseÔne: ongeveer 25 g/L
- immunoglobulinen: ongeveer 1 g/L
- albuminen: een mengsel van eiwitten met een totale concentratie van ongeveer 5 g/L.

de structuurformules van deze eiwitten zou je makkelijk zelf moeten vinden
hier heb je al caseÔne :

http://www.chemindus...micals/803.html
klik op view details op de afbeelding, de zijketens staan er wel niet bij

Veranderd door linolium, 24 april 2008 - 19:55


#3

rolfsmit

    rolfsmit


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 april 2008 - 20:12

bedankt ik ga snel kijken of ik er wat mee kan. ;)

#4

linolium

    linolium


  • >250 berichten
  • 292 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 april 2008 - 20:29

Ok je bedoelde MOLECUUL formule sorry ik was bezig met de structuur formule.
De molecuul formule van caseÔne heb ik na iets langer zoeken dan gedacht toch gevonden :)

C47 H48 N3 NaO7 S2
dit zou hem moeten zijn, dit is overigens het belangrijkste eiwit in melk

Veranderd door linolium, 24 april 2008 - 20:33


#5

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 24 april 2008 - 22:10

Dit lijkt me sterk? Een eiwit heeft vaak tussen 50 en 500 aminozuren (er zijn veel grotere). Kleiner dan dat noemt men meestal meer een "peptide". 50 aminozuren hebben zo'n 250-500 koolstofatomen. Deze formule voor caseine is dus veel te licht.

Overigens zie ik het nut van een verhoudingsformule voor eiwitten niet zo, tenzij om indruk te maken op mensen die normaal met veel kleinere moleculen werken.

#6

rolfsmit

    rolfsmit


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 april 2008 - 05:25

het is niet bedoelt om in druk te maken maar voor een project op school wat over eiwitten gaat.
en wat zou het volgens jouw dan kunnen zijn???




[kern]

#7

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 april 2008 - 01:55

Bij eiwitten draait het niet om een molecuul formule maar om de primaire, secundaire en tertaire structuur.

#8

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 april 2008 - 06:52

En bij caseine is het nog erger: dat is geen 1 eiwit, maar een hele serie verschillende.

casein contains a heterogeneous collection of molecular species from > 60 kD to < 10 kD


zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Casein

Gaan we even uit van een molecuulgewicht van 10000 (dat is wat 10kD betekent), dan hebben we het over ca 700 niet-waterstofatomen, dat zal wel ruwweg C460H500O120N120 zijn met daarnaast nog wat S en P. Voor een eiwit van 60kD is dat ongeveer 6x zoveel. Zelfs in deze verhoudingen kan ik behoorlijk mis zitten: Oplosbare eiwitten hebben waarschijnlijk meer O dan onoplosbare.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures