Springen naar inhoud

Carbonzuren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

jacob

    jacob


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 mei 2008 - 07:21

Beste,

Na vele malen mijn curus doorspit te hebben vind ik mij geen andere oplossing dan het aan de wijde wereld te vragen:
Wat is de verklaring van het verschil in reactiviteit in de volgende carbonzuren:

Mierenzuur
Azijnzuur
Propionzuur

met Magnesiumlint.

De enige verklaring die ik totnogtoe vond waren:

-Sterische hinder
-Het +I effect bij azijnzuur en propionzuur van de 2de C en

Dank,

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Nernst

    Nernst


  • >250 berichten
  • 338 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 mei 2008 - 15:44

Het heeft vooral te maken met het +I effect van de 2de koolstof bij Azijnzuur en het 2de en 3de koolstof bij propaanzuur.

Sterische hindering bepaald, naar mijn idee, hier niet de reactiviteit omdat we met H's te maken hebben als ook dat het alle 3 lineaire moleculen zijn.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures