keukenzout lost slecht op in alcohol

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 6

keukenzout lost slecht op in alcohol

Hallo,

Weet iemand waarom keukenzout slecht oplost in alcohol?

Alvast bedankt :D

Berichten: 677

Re: keukenzout lost slecht op in alcohol

Keukenzout bestaat uit positief geladen natrium-ionen (Na+) en negatief geladen chloride ionen (Cl-) Tussen beiden is er uiteraard een grote aantrekkingskracht. Water is in staat om die krachten te verbreken, omdat water een zeer polaire vloeistof is. In water worden de Na+ en Cl- van elkaar geïsoleerd doordat er een groot aantal watermoleculen gaan tussen zitten.

Alcohol is veel minder polair, en is dus niet in staat om de krachten tussen Na+ en Cl- te verbreken.

Berichten: 5

Re: keukenzout lost slecht op in alcohol

nice uitgelegd jooken, geen commentaar er verder op:P

Reageer