Springen naar inhoud

keukenzout lost slecht op in alcohol


  • Log in om te kunnen reageren

#1

roc

    roc


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 mei 2008 - 08:45

Hallo,
Weet iemand waarom keukenzout slecht oplost in alcohol?
Alvast bedankt :D

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jooken

    Jooken


  • >250 berichten
  • 677 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 mei 2008 - 10:28

Keukenzout bestaat uit positief geladen natrium-ionen (Na+) en negatief geladen chloride ionen (Cl-) Tussen beiden is er uiteraard een grote aantrekkingskracht. Water is in staat om die krachten te verbreken, omdat water een zeer polaire vloeistof is. In water worden de Na+ en Cl- van elkaar geďsoleerd doordat er een groot aantal watermoleculen gaan tussen zitten.

Alcohol is veel minder polair, en is dus niet in staat om de krachten tussen Na+ en Cl- te verbreken.

#3

jijhoudt

    jijhoudt


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 mei 2008 - 22:09

nice uitgelegd jooken, geen commentaar er verder op:P





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures