Springen naar inhoud

zoute smaak laten verdwijnen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

montgommery

    montgommery


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 mei 2008 - 10:28

hallo
kan iemand mij helpen met het oplossen van mijn probleem
ik ben aan het uitzoeken hoe je een zoute smaak weg kan halen maar het wil me nog niet
echt lukken ik heb zout in een glas water opgelost maar nu wil ik
die smaak weghalen wat kan ik doen zodat het wel vloeibaar blijft
alvast bedankt harold

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 mei 2008 - 10:38

Een optie is het maskeren met bijvoorbeeld suiker. Misschien een idee om eens interpunctie in je posts te gebruiken zodat het wat leesbaarder wordt. Zinnen moet je overigens ook niet middenin afbreken met een harde enter.

Maar eenmaal opgelost zout raak je niet 1-2-3 kwijt. Je kan het ofwel verdunnen, ofwel indampen en het verkookte water weer laten neerslaan in een ander glas.

Veranderd door FsWd, 16 mei 2008 - 10:39


#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3332 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 mei 2008 - 11:28

suiker is het makkelijkste ja. azijn of citroenzuur kunnen ook maar geven weer een andere smaak er bij. In gerechten helpen zure producten als citroensap vaak het beste.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#4

Echtepino

    Echtepino


  • >250 berichten
  • 794 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 mei 2008 - 15:05

Dat is al een eeuwenoud beproefd recept, koken met rauwe aardappelen, als de aardappelen gaar zijn, eruit halen en weggooien, de aardappelen nemen zout op.

#5

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3332 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 mei 2008 - 17:25

en maken je gerecht meteen iets dikker

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#6

Thionyl

    Thionyl


  • >1k berichten
  • 1595 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 mei 2008 - 21:14

Ik denk dat je je vraagstelling duidelijker moet maken
Wil je het zout verwijderen of wil je de zoute smaak maskeren?

#7

epiphonix

    epiphonix


  • >250 berichten
  • 915 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 mei 2008 - 10:59

Het zijn trouwens de chloride-ionen die de zoute smaak veroorzaken en niet zo zeer de natriumionen.

Neerslaan met zilverionen? :lol: (maar niet heus) - zo oerhollands





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures