Springen naar inhoud

Zetmeelgehalte


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Tomask

    Tomask


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 mei 2008 - 10:17

Ik ben een 6vwo student, en ik ben nog steeds bezig met mijn profielwerkstuk.
Ik ben echter vastgelopen.
Het enige deel dat ik nog moet doen, is mijn theorie onderbouwen met practisch bewijs.

De titel van mijn PWS: "Wat is de beste bereidingswijze van aardappelen?"

Practisch deel: "Heeft een verschil in ras een significant verschil op de bereidingswijze?"

Ik heb onderzoek gedaan naar rassen, en het blijkt dat een rassenverschil vooral voor een zetmeelverschil zorgt, door de grond waarin ze geplant zijn.
Nu wil ik van een aantal aardappelen, van verschillende rassen het zetmeelgehalte bepalen om te kijken of het ook echt klopt.

Ik heb echter geen idee hoe.

Er staan wel een aantal simpele methoden op internet, maar die geven vooral een indicatie.
Ik vroeg me dus af of iemand een handleiding/methode had voor het bepalen van het zetmeelgehalte in aardappelen.
(volgens mij moet het d.m.v. titratie)

Note: Ik heb een schoollaboratorium tot mijn beschikking, dus HPLC gaat 'm niet worden..

met viendelijke groet,

Tomas Knipscheer.

Veranderd door Tomask, 22 mei 2008 - 07:59


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures