denaturatie temperaturen amylase

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 1

denaturatie temperaturen amylase

Beste Iedereen

We hebben hier een probleem omtrent het dun worden van bepaalde sauzen die gebonden wordt door zetmelen.

Nu denken we dat dit komt door de enzymen en dan vooral de amylase uit champignons. Nu willen we weten wat de denaturatie temperatuur is van amylase.

En welke amylase (a,b,y) er in champignons zitten.

Al reeds gevonden dat de amylase in speeksel een denaturatie temperatuur heeft van 60°C maar is deze gelijk aan de andere amylase soorten ?

met vriendelijke groet,

Mark

Berichten: 740

Re: denaturatie temperaturen amylase

Het amylase eiwit van mensen kan je naar mijn idee niet vergelijken met die van schimmels. Ondanks dat het eiwit zelf geconserveerd is, zullen ze allebei een andere optimale reactie temperatuur hebben.

Het lijkt mij dat de denaturatie temperatuur van champignon amylase van lager ligt, aangezien champignons groeien op lage temperaturen.

Er zijn vast wel goede protocollen voor het isoleren van amylase. Je kan dan zelf onderzoeken wanneer het enzym geïnactiveerd wordt.

Reageer