Springen naar inhoud

[scheikunde] Word


  • Log in om te kunnen reageren

#1

SuperwiseMan

    SuperwiseMan


  • >25 berichten
  • 35 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 juni 2008 - 18:26

Ik wil in word een paar formules neerzetten zoals P + O2 --> P2O5

Maar ik weet niet hoe je die cijfers klein krijgt zegmaar. ik bedoel net zoeits als bij machten..

Kan iemand mij vertellen hoe ik deze in word kan invoegen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 juni 2008 - 18:34

Dit kun je bij 'Font' (lettertype) doen. Je hebt sub- en superscript. Wanneer je het vaak gebruikt kun je ook de knopjes voor sub- en superscript in de balk bovenaan zetten.


Geplaatste afbeelding

#3

SuperwiseMan

    SuperwiseMan


  • >25 berichten
  • 35 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 juni 2008 - 18:50

Dit kun je bij 'Font' (lettertype) doen. Je hebt sub- en superscript. Wanneer je het vaak gebruikt kun je ook de knopjes voor sub- en superscript in de balk bovenaan zetten.

Gelukt , maar hoe zet ik in Word 2007 die knopjes in de balk?

#4

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 juni 2008 - 18:55

Die staan er al in, dat zijn de knopjes x2 en x2 Die vind je in word naast het knopje doorhalen wat weer naast de knopjes B I U staat.

Veranderd door FsWd, 09 juni 2008 - 18:56


#5

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 juni 2008 - 18:57

Met rechts klikken op de werkbalk en dan customize (of hoe het in het nederlands heet) aanklikken. Dan kun je bii 'commands' de sub- en superscript opzoeken en deze naar je werkbalk slepen.

succes.

#6

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 juni 2008 - 18:58

Die staan er al in, dat zijn de knopjes x2 en x2 Die vind je in word naast het knopje doorhalen wat weer naast de knopjes B I U staat.

Deze staan niet standaard bij word in de werkbalk dacht ik

#7

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 juni 2008 - 19:03

Hier wel, nooit iets aan veranderd sinds de installatie. Het ligt er dus geheel aan waar de OP zijn pakket vandaan heeft ;). Volgens DrQuico's methode kun je ze er wel zo gewoon inzetten.

#8

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3310 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 juni 2008 - 19:32

nee, moet je een extra dingetje laten uitvoeren in configuratie scherm, Jorim weet daar meer van.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#9

Jurn

    Jurn


  • >250 berichten
  • 851 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 juni 2008 - 20:38

Andere optie is de MS word macro: http://www.chemiefor...?showtopic=7938
Jurn [WSF - Technicus]

It is better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt -- Abraham Lincoln
Duct tape is like the force. It has a light side, a dark side, and it holds the universe together.... - Carl Zwanzig

#10

Daan_CF

    Daan_CF


  • >25 berichten
  • 70 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 juni 2008 - 06:25

Bij deze de sneltoetsen, dan hoef je geen knoppen toe te voegen, maar dit moet je gewoon indrukken voor ťn nadat je een getal in word invoerd.

subscript: ctrl + =
superscript: ctrl + shift + =

Dit werkt erg snel als je eraan gewend bent omdat je geen muis meer hoeft vast te pakken tijdens het typen.

#11

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 juni 2008 - 06:59

Ikzelf heb de sneltoetsen ctrl pijltje omlaag en ctrl pijltje omhoog gedefiniŽerd als sneltoetsen voor sub- en superscript. Dat vind ik net weer wat gemakkelijker werken.

#12

ceitwa

    ceitwa


  • >250 berichten
  • 365 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 juni 2008 - 07:30

en heb je ook een sneltoets dan om het uit te schakelen of is dat net als bij vet, schuin en onderstreept dezlfde toets weer?

#13

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5075 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 10 juni 2008 - 07:52

en heb je ook een sneltoets dan om het uit te schakelen of is dat net als bij vet, schuin en onderstreept dezlfde toets weer?

Is dan weer hetzelfde :)

#14

epiphonix

    epiphonix


  • >250 berichten
  • 915 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 juni 2008 - 09:54

* Rechts klikken op een werkbalk (bijvoorbeeld rechts klikken op het icoontje "nieuw document", "afdrukken"...)
* Helemaal beneden in de lijst klikken op "aanpassen" (of "customize" in 't Engels)
* In het tabblad "Opdrachten" zoeken naar "Opmaak" en daarop klikken
* In de rechterlijst (opmaak) zoeken naar "Sub-" en "Superscript"
* Deze icoontjes gewoon slepen (drag and drop) naar een plaatsje in een werkbalk naar keuze (bijvoorbeeld naast B I en U).

Ziezo

Veranderd door epiphonix, 10 juni 2008 - 09:55


#15

SuperwiseMan

    SuperwiseMan


  • >25 berichten
  • 35 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 juni 2008 - 19:16

Bedankt , het is me gelukt! :D





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures