Springen naar inhoud

Histogram


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Nijntje

    Nijntje


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 juli 2008 - 08:15

Ik heb opdracht gekregen om een histogram te maken.

Heb het nooit gedaan maar door het zoeken op deze forum kwam ik op het "hoe installeren" van deze functie in excelle.

Is gebeurd, maar hoe begin ik eraan.

Opdracht => 1ste helft van het jaar marge van een 4 tal merken

Wie kan me verder helpen?

Thankx

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 09 juli 2008 - 08:39

Rij 1.... Maand product 1 product 2
Kolom1 Maanden onder elkaar
kolom 2 t/m 6 marge invullen

Hele blok selecteren en en onder invoegen/insert kiezen voor chart en de wizard die start afhandelen en je hebt je histogram.

#3

Nijntje

    Nijntje


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 juli 2008 - 08:52

ik zal het eens proberen

Thankx

#4

Nijntje

    Nijntje


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 juli 2008 - 08:58

Hallo Gerard

Ik krijg steeds melding => range countains non-numeric data

Nochtans 1ste kolom staan de maanden

2de kolom de marges in percentages natuurlijk

#5

Nijntje

    Nijntje


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 juli 2008 - 09:00

Gerard

Ik heb in mn xl-lijst

kolom 1 - merken
kolom 2 - maanden
kolom 3 - marges

#6

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 09 juli 2008 - 09:25

Even kijken naar mijn vorige post, het heeft de vorm van een kruistabel.
Op de bovenste rij de merken, in de eerste kolom de maanden en de marges op de kruising van de betreffende kolom en rij.

#7

Nijntje

    Nijntje


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 juli 2008 - 09:33

Je bent een schat

Het is me gelukt in de grafiek

Heb grafiek met 4 lijnen (ieder lijn duid het merk), x-as heb ik de maanden, y-as heb ik de marges.

Maar hoe doe ik deze via de histogram?

#8

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 09 juli 2008 - 09:46

Maar hoe doe ik deze via de histogram?

Je hebt een lijngrafiek?
Klik rechts op de grafiek en kies in het menu chart/grafiektype en selecteer het histogram.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures