[scheikunde] bereiden yoghurt
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 3
[scheikunde] bereiden yoghurt
op internet is weinig te vinden over de bacterien in yoghurt..
voor school moet ik opdracht maken en moet ik de namen van lactobacillus bulgarica en strapthococcus thermophilis verklaren, en ook vertellen wat hun functies zijn, nou uit die functies kom ik niet helemaal..
de naam verklaring heb ik al wel..
iemand die mij kan helpen? met een link of aan antwoord ofzo?!
voor school moet ik opdracht maken en moet ik de namen van lactobacillus bulgarica en strapthococcus thermophilis verklaren, en ook vertellen wat hun functies zijn, nou uit die functies kom ik niet helemaal..
de naam verklaring heb ik al wel..
iemand die mij kan helpen? met een link of aan antwoord ofzo?!
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: [scheikunde] bereiden yoghurt
ik denk dat het nog wel mee valt. als je op de engelse wikipedia kijk met de bacterie namen kan je zien waarom die bacteriën mekaar nodig hebben.
om het een beetje duidelijk te maken is er een symbiose tussen de 2 bacteriën. ze produceren bijde melkzuur maar ook nog andere producten. die andere producten hebben ze van elkaar nodig.
www.fooddata.nl en www.food-info.nl zouden je ook kunnen helpen.
om het een beetje duidelijk te maken is er een symbiose tussen de 2 bacteriën. ze produceren bijde melkzuur maar ook nog andere producten. die andere producten hebben ze van elkaar nodig.
www.fooddata.nl en www.food-info.nl zouden je ook kunnen helpen.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
-
- Berichten: 3
Re: [scheikunde] bereiden yoghurt
dankje wel..
ik was zelf nog niet op het idee gekomen om op de engelse wikipedia te kijken
daar stond idd het een en ander op om mijn vragen te beantwoorden.
ik was zelf nog niet op het idee gekomen om op de engelse wikipedia te kijken
daar stond idd het een en ander op om mijn vragen te beantwoorden.