[scheikunde] bereiden yoghurt

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 3

[scheikunde] bereiden yoghurt

op internet is weinig te vinden over de bacterien in yoghurt..

voor school moet ik opdracht maken en moet ik de namen van lactobacillus bulgarica en strapthococcus thermophilis verklaren, en ook vertellen wat hun functies zijn, nou uit die functies kom ik niet helemaal..

de naam verklaring heb ik al wel..

iemand die mij kan helpen? met een link of aan antwoord ofzo?! :oops:

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: [scheikunde] bereiden yoghurt

ik denk dat het nog wel mee valt. als je op de engelse wikipedia kijk met de bacterie namen kan je zien waarom die bacteriën mekaar nodig hebben.

om het een beetje duidelijk te maken is er een symbiose tussen de 2 bacteriën. ze produceren bijde melkzuur maar ook nog andere producten. die andere producten hebben ze van elkaar nodig.

www.fooddata.nl en www.food-info.nl zouden je ook kunnen helpen.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Berichten: 3

Re: [scheikunde] bereiden yoghurt

dankje wel..

ik was zelf nog niet op het idee gekomen om op de engelse wikipedia te kijken

daar stond idd het een en ander op om mijn vragen te beantwoorden.

Afbeelding

Reageer