Springen naar inhoud

alcohol versus advil


  • Log in om te kunnen reageren

#1

placebo

    placebo


  • >250 berichten
  • 660 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 september 2008 - 21:18

Beste,

Ik zit met een serieus probleem. in de laatste 4 uur heb ik 8 flesjes bier gedronken. Dat is nu nou niet echt het probleem. Het probleem is dat ik met een bepaalde blessure kamp aan mijn voet waardoor ik geneigt was om een advil in te nemen voor de pijn. Dit was na mijn 4de flesje bier. (flesjes bier van 0,25 cL a 5% alcohol ;) :P)

is het verstandig nu nog een advil in te nemen en daarna nog iets meer bier te drinken? of juist geen advil innemen en toch bier drinken?

Van de bijsluiter worden we ook niet veel wijzer en op internet valt weinig te vinden.

bij voorbaat dank,

een maat van Kevin

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 04 september 2008 - 21:34

Advil = Ibuprofeen, geen problemen met alcohol bekend.
Nog een advil slikken is oke, nog meer bier? studenten moeten nog een boel leren zoek de MSDS van alcohol eens op. :eusa_sick:

#3

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 06 september 2008 - 08:00

Volgens mij vormen advil en paracetamol wel beide een belasting voor de lever. Dat kan men beter niet met te veel alcohol combineren.

Veel algemener zou ik zeggen dat men na 8 bier beter kan ophouden. Ikzelf ga niet verder dan 2.

#4

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 september 2008 - 12:17

Volgens mij vormen advil en paracetamol wel beide een belasting voor de lever. Dat kan men beter niet met te veel alcohol combineren.

Dit is volgens mij inderdaad de reden. Je lever krijgt het al voor zijn kiezen met die advil en dan ook nog de alcohol van acht bier. Arme lever...
Na zo´n avond moet hij eigenlijk wel even rust hebben om zijn alcoholwerk goed af te maken en te kunnen herstellen. 8-)

Maar als ik hoofdpijn heb na een avond met veel wijn, dan neem ik toch echt ook een pijnstiller (wetende dat mijn lever dat niet leuk vindt). En ik neem me dan gelijk ook voor om nooit meer zoveel te drinken... [|:-)]

Veranderd door Marjanne, 06 september 2008 - 12:18


#5

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3332 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 06 september 2008 - 14:25

Volgens mij vormen advil en paracetamol wel beide een belasting voor de lever. Dat kan men beter niet met te veel alcohol combineren.

Dit is volgens mij inderdaad de reden. Je lever krijgt het al voor zijn kiezen met die advil en dan ook nog de alcohol van acht bier. Arme lever...
Na zo´n avond moet hij eigenlijk wel even rust hebben om zijn alcoholwerk goed af te maken en te kunnen herstellen. 8-)

Maar als ik hoofdpijn heb na een avond met veel wijn, dan neem ik toch echt ook een pijnstiller (wetende dat mijn lever dat niet leuk vindt). En ik neem me dan gelijk ook voor om nooit meer zoveel te drinken... [|:-)]


ik neem dan gewoon nog een paar bier/sterke drank. Alcohol is een perfecte pijnstiller, en je slaapt er heerlijk op.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#6

Jor_CF

    Jor_CF


  • >250 berichten
  • 840 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 september 2008 - 01:11

Volgens mij vormen advil en paracetamol wel beide een belasting voor de lever. Dat kan men beter niet met te veel alcohol combineren.

Veel algemener zou ik zeggen dat men na 8 bier beter kan ophouden. Ikzelf ga niet verder dan 2.

Ik drink niet zo heel gek vaak alcohol, maar als ik dan drink dan is het moeilijk stoppen bij 2 :oops:
Neem nou de introductietijd in Utrecht, dat wordt elke avond 5-6 uur s'nachts, dusja, dan ga ik gewoon door tot ik me 'lam' voel, dan wel echt stoppen anders is het gevaarlijk. Is wel altijd moeilijk om je fiets dan weer te vinden :lol:

#7

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 september 2008 - 03:16

Ik tel ze nooit :P

Ik geloof niet dat je zo snel met gewone biertjes in problemen komt hoor. Het is de sterke drank die problemen geeft, met bier ben je eerder misselijk dan dat je je doodzuipt.

Veranderd door Napoleon1981, 07 september 2008 - 03:19


#8

pe1pme

    pe1pme


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 september 2008 - 11:13

Advil (= ibuprofen) is een zg. NSAID (niet stereoide ontstekingsremmer). Zijn prima pijnstillers maar staan er om bekend dat ze bij mensen met een gevoelige maag problemen op kunnen leveren in de vorm van ontstekingen en/of zweren. Laat nu die alcohol er voor zorgen dat je maag een stuk gevoeliger word!
Overigens is Ibuprofen de minst vervelende van de NSAID's, een vervelender broertje is bijvoorbeeld Diclofenac/Voltaren die vaak wordt voorgeschreven met een maagbeschermer (en is dus alleen maar op recept verkrijgbaar).
Veiliger is het gebruik van Paracatamol mits je geen chronische alcohol misbruiker bent want dan vind je lever dat niet fijn!!

Overigens is het best om geen enkel medicijn in combinatie met alcohol te nemen.

#9

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 07 september 2008 - 11:15

Ik geloof niet dat je zo snel met gewone biertjes in problemen komt hoor. Het is de sterke drank die problemen geeft, met bier ben je eerder misselijk dan dat je je doodzuipt.

Het maakt niet uit of je bier of sterke drank drinkt, alcohol is het probleem.
In de standaard glazen bevat elk glas grofweg dezelfde hoeveelheid alcohol ca 10 gram pure alcohol en het kost een gezonde lever 1,5 uur om het via aceetaldehyde (giftiger dan alcohol) en azijnzuur om te zetten in kooldioxide en water.

#10

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3332 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 07 september 2008 - 11:26

Napoleon heeft op zich wel gelijk. Bier ben je eerder zat dan gedestileerd. Gewoon na een plas bier smaakt het niet meer, maar sterke drank kan je vaak langer door gaan.

Het gaat pas echt fout wanneer je kopstootjes ga drinken :eusa_sick:

temminste, bij mij gaat het dan fout

Veranderd door ArcherBarry, 07 september 2008 - 11:27

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#11

Robert-123

    Robert-123


  • >25 berichten
  • 50 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 september 2008 - 14:41

Het maakt niet uit of je bier of sterke drank drinkt, alcohol is het probleem.
In de standaard glazen bevat elk glas grofweg dezelfde hoeveelheid alcohol ca 10 gram pure alcohol


Ik weet dat dit klopt, maar ik vraag me al een tijdje af hoe het komt dat ik me na 5 shotjes meer aangeschoten voel dan na 5 biertjes. Of is dit mijn verbeelding? :P

#12

Jor_CF

    Jor_CF


  • >250 berichten
  • 840 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 september 2008 - 15:04

Napoleon heeft op zich wel gelijk. Bier ben je eerder zat dan gedestileerd. Gewoon na een plas bier smaakt het niet meer, maar sterke drank kan je vaak langer door gaan.

Het gaat pas echt fout wanneer je kopstootjes ga drinken :eusa_sick:

temminste, bij mij gaat het dan fout

Dat heb ik juist andersom. Het eerste biertje is vies, en hij wordt steeds lekkerder :P

#13

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3332 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 07 september 2008 - 15:10

ik heb het ook over een plas bier en niet een glas ;)

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#14

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 september 2008 - 16:55

Ik geloof niet dat je zo snel met gewone biertjes in problemen komt hoor. Het is de sterke drank die problemen geeft, met bier ben je eerder misselijk dan dat je je doodzuipt.

Het maakt niet uit of je bier of sterke drank drinkt, alcohol is het probleem.
In de standaard glazen bevat elk glas grofweg dezelfde hoeveelheid alcohol ca 10 gram pure alcohol en het kost een gezonde lever 1,5 uur om het via aceetaldehyde (giftiger dan alcohol) en azijnzuur om te zetten in kooldioxide en water.

Precies en wat tik je eerder weg? Je glas sterke drank dat als limonade smaakt. Verhalen die bij mij bekend zijn over alcohol vergiftigingen etc, zijn altijd in combinatie met sterke drank en niet met een amsteltje.

#15

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 september 2008 - 16:57

Het maakt niet uit of je bier of sterke drank drinkt, alcohol is het probleem.
In de standaard glazen bevat elk glas grofweg dezelfde hoeveelheid alcohol ca 10 gram pure alcohol


Ik weet dat dit klopt, maar ik vraag me al een tijdje af hoe het komt dat ik me na 5 shotjes meer aangeschoten voel dan na 5 biertjes. Of is dit mijn verbeelding? :P

Dit gaat dus om het tijdsbestek. Dat is inderdaad de andere belangrijke reden, je kunt enzymen verzadigen en dan schiet opeens je bloedalcohol waarde omhoog. Dit gaat dus relatief makkelijk met shots, omdat bier "teveel" tijd inbeslag neemt.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures