[scheikunde] profielwerkstuk scheikunde

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 1

[scheikunde] profielwerkstuk scheikunde

Hallo

Wij willen ons profielwerkstuk over Frisdranken houden.

We willen onder andere de zuurtegraad meten (pH), de reactie met mentos bekijken, en het co2 meten.

Hoe kunnen we het co2 nu het beste meten?

En weten jullie misschien nog meer interessante dingen die we kunnen meten met verschillende soorten frisdranken?

Alvast bedankt

Harry

Gebruikersavatar
Berichten: 560

Re: [scheikunde] profielwerkstuk scheikunde

ik denk dat het exacte percentage CO2 erg moeilijk te bepalen is aangezien je al een deel kwijt bent op het moment dat je de fles open doet.

Je zou kunnen kijken naar het caffeine gehalte van een frisdrank (weet niet of jullie die beschikking hebben over de middelen hiervoor) en misschien is het een leuk idee om het suikergehalte dat staat aangegeven op de flas te controlleren.

Edit: CO2 verandert in CO2

Berichten: 1.379

Re: [scheikunde] profielwerkstuk scheikunde

Ja, inderdaad. Het suikergehalte is belangrijk want dat staat nog het meest ter discussie

Controleer ook, via het etiket, welke zoetstof er nog bij gedaan is. Die heeft zowel een E-nummer als een chemische naam en formule.

Verder kun je per telefoon bij je plaatselijke Voeding en Warenautoriteit vragen op welke ingredienten er altijd gecontroleerd wordt en waarom. Ook die informatie hoort bij je werkstuk. Je komt daar telefonisch binnen via de afdeling voorlichting. Eventueel kom je daardoor nog op nieuwe gedachten over je PWS.
Uitleggen is beter dan verwijzen naar een website

Reageer