Springen naar inhoud

Wijn en het anti-verouderingseffect


  • Log in om te kunnen reageren

#1

*_gast_Biochem12_*

  • Gast

Geplaatst op 20 oktober 2008 - 15:33

Weet er iemand intressante links of eventueel ook boeken over wijn en
het anti-verouderingseffect ervan?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3338 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 20 oktober 2008 - 16:06

anti-verouderings effect?

als dat zo is denk ik dat ze het zullen toeschuiven op tanine. Misschien een speciaalboek over wijn?

Marjanne, heb jij hier specifieke informatie over?

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#3

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 oktober 2008 - 17:02

Ik ken geen anti-verouderingseffect van wijn...

Ik weet dat een kleine hoeveelheid alcohol per dag goed is voor hart en bledvaten. Verder zitten er anti-oxidanten (anthachinonen) in met name rode wijn, die een gunstig effect hebben tegen vrije radicalen in je lichaam. Dit zpu je een bescherming tegen veroudering kunnen noemen. Maar verder... ??? (is het vooral lekker... :P ).

Veranderd door Marjanne, 20 oktober 2008 - 17:04


#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3338 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 20 oktober 2008 - 21:41

hmm het zal dan de anti-oxidanten wel moeten zijn. En tanine voor de hart en bloedvaten.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#5

Echtepino

    Echtepino


  • >250 berichten
  • 794 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 oktober 2008 - 08:39

Ik zie dit dan toch meer als veroudering en niet anti-veroudering.
We willen toch allemaal heel oud worden? ;-)

#6

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3338 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 21 oktober 2008 - 17:45

ja 100+ worden en er bij zitten als een kasplantje. hmm niet echt mijn idee van oud worden.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#7

Echtepino

    Echtepino


  • >250 berichten
  • 794 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 oktober 2008 - 18:21

Als je nu stopt met zuipen en blowen en één glaasje wijn per dag drinkt, zit je over 60 jaar heel fris tussen de geraniums naar buiten te kijken. ;-)

#8

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 23 oktober 2008 - 18:25

En als je dat niet doet al met 40 jaar?

#9

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3338 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 23 oktober 2008 - 19:19

nee dan lig je met 40 jaar plantjes te voeden tussen 6 plankjes :P

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#10

*_gast_Biochem12_*

  • Gast

Geplaatst op 01 november 2008 - 16:30

Bedankt voor de reacties én voor de gedeelde levenswijsheid :P :D

#11

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 02 november 2008 - 17:25

Het verhaal over de antioxidanten in wijn ligt tenminste een stuk genuanceerder: http://www.sciam.com...you-live-longer

#12

*_gast_Biochem12_*

  • Gast

Geplaatst op 16 november 2008 - 12:20

Het verhaal over de antioxidanten in wijn ligt tenminste een stuk genuanceerder: http://www.sciam.com...you-live-longer

Dit gaat toch over antioxidanten in pillen of als voedingsupplement,
en niet over wijn

?

#13

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 november 2008 - 17:31

Ja, maar we zijn hier op een chemieforum. Hier nemen we aan dat een stof dezelfde reacties blijft vertonen of hij nou in een pil zit of in wijn.... Als een stof in een tablet niets doet, is het dus niet zo dat dezelfde antioxidant in wijn een positief gezondheidseffect heeft.

#14

*_gast_Biochem12_*

  • Gast

Geplaatst op 19 november 2008 - 19:50

Ja, maar we zijn hier op een chemieforum. Hier nemen we aan dat een stof dezelfde reacties blijft vertonen of hij nou in een pil zit of in wijn.... Als een stof in een tablet niets doet, is het dus niet zo dat dezelfde antioxidant in wijn een positief gezondheidseffect heeft.

Dat is waar, maar ik heb gelezen dat je door wijn te drinken veel sneller de benodigde hoeveelheid (van de bepaalde stof) binnenkrijgt dan dat je pillen slikt.

#15

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3338 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 november 2008 - 20:58

hangt van de concentratie af natuurlijk maar ik denk zelf dat dat een broodje aap is. 10 mg in een pil of in een glas wijn, wat is dan sneller weg? Al is wijn natuurlijk veel lekkerder om te nuttigen dan een of 2 pillen

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures