Springen naar inhoud

agarose


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ccc

    ccc


  • >100 berichten
  • 211 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 oktober 2008 - 19:10

Hey,

We moesten agarosegel maken. In de erlenmeyer zat 0,30 g agarose en 100 ml elektroforesebuffer toegevoegd. Dan moesten we met een stift aanduiden het vloeistofniveau aanduiden. Bij het opwarmen is het oplosmiddel verwarmt waardoor de volume niet meer klopt. Mijn vraag is waarom voegt men bidi toe om tot het oorspronkelijke niveau te bekomen ipv elektroforesebuffer?

Alvast bedankt,

Veranderd door ccc, 20 oktober 2008 - 19:10


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 oktober 2008 - 19:41

Dat doe je omdat eigenlijk alleen het water is verdampt en de zout concentratie toeneemt.
Dus als je Bidi toevoegd is de concentratie van de elektroforese buffer weer gelijk aan de oorspronkelijke concentratie.

MvG Ron

#3

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 20 oktober 2008 - 19:42

Een vraagje wat verdampt wel en wat niet? water? zout? agar?
[STKM] te laat

Veranderd door Gerard, 20 oktober 2008 - 19:42


#4

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 oktober 2008 - 19:44

Okť ik maak het te makkelijk :oops:

Veranderd door biochemiefreak, 20 oktober 2008 - 19:44






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures