Springen naar inhoud

Vitamine C


  • Log in om te kunnen reageren

#1

anna84

    anna84


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 oktober 2008 - 12:13

Hoe kan het dat vitamine c sneller oxideert in leidingwater dan in demiwater.
En welk product zorgt voor deze oxidatie?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Vitamietje

    Vitamietje


  • >25 berichten
  • 36 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 oktober 2008 - 16:52

Vi.t C oxideert o.h.a. door zuurstof en UV-licht. De temperatuur heeft daarnaast ook nog een behoorlijke invloed op de mate van reactiviteit. Vandaar dat je jus d' Orange het langste houdbaar is in een niet transparante en gesloten verpakking in je koelkast. Allicht gaat jullie demi-water over een nanaofilter wat o.a. het e.e.a. aan zuurstof weg kan nemen. Leidingwater echter bevat veel meer zuurstof. Dat zal een reden kunnen zijn waardoor jouw vit. C in leidingwater sneller oxideert (mits je uiteraard beide oplossingen onder exact dezelfde omstandigheden bewaard hebt zoals verpakking en temperatuur).

Gr,
Mich@

#3

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 oktober 2008 - 22:17

Metalen kunnen ook dit soort processen versnellen, denk aan ijzer ionen etc. Deze kunnen geoxideert Fe2+ worden of gereduceerd Fe3+. Nu kan vitamine C die electronen leveren en there you go!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures