Springen naar inhoud

ethanol/suiker


  • Log in om te kunnen reageren

#1

chemie-a

    chemie-a


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 november 2008 - 16:06

ik doe mijn profielwerkstuk over gisten. nu heb ik 1 erlenmeyer gevuld met appelsap, verse bakkersgist en suiker, een andere erlenmeyer heb ik gevuld met appelsap, verse bakkersgist maar zonder suiker.
nu zijn we erachter gekomen dat die met suiker veel lichter is geworden na 21 dagen en die van zonder suiker is er bijna niks veranderd..

hoe kan dit?

Veranderd door Ada-S, 19 november 2008 - 17:58


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Tsjerk

    Tsjerk


  • >100 berichten
  • 216 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 november 2008 - 17:22

Bij gisting komt CO2 vrij, hoeveel suiker zit er in je appelsap?

#3

chemie-a

    chemie-a


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 november 2008 - 17:45

het is appelsap van de albert heijn.. maar dat doet er niet toe want in beide erlenmeyers zit appelsap.. maar in een van de twee heb ik er nog extra 2 schepjes suiker toegevoegd.

#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3310 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 november 2008 - 18:55

condities gelijk gehouden?

wat doet gist met het suiker? wat zal er geproduceerd zijn met dat extra suiker?

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#5

epiphonix

    epiphonix


  • >250 berichten
  • 915 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 november 2008 - 19:06

Zitten er bewaarstoffen (sulfiet) in het sap?

#6

chemie-a

    chemie-a


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 november 2008 - 16:14

condities gelijk gehouden?

wat doet gist met het suiker? wat zal er geproduceerd zijn met dat extra suiker?

is het dat er meer CO2 vrijkomt?

Veranderd door Ada-S, 20 november 2008 - 16:15


#7

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3310 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 20 november 2008 - 16:23

dat en...

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#8

chemie-a

    chemie-a


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 november 2008 - 21:28

ik denk... nee sorry kan je het zegge barry...?

#9

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 20 november 2008 - 21:47

Bier, wijn, apfelkorn, Jägermeister, enz, wat hebben die met elkaar gemeen?

#10

chemie-a

    chemie-a


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 november 2008 - 15:50

kan iemand zeggen waarom de erlenmeyer met suiker veel lichter is geworden ?

#11

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 22 november 2008 - 17:20

CO2 zal toch wel iets wegen denk ik zo? Heb je een idee wat gisten uberhaubt inhoudt of zit je hier alleen maar lui te doen en naar antwoorden te vissen?

#12

chemie-a

    chemie-a


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 november 2008 - 21:51

tuurlijk snap ik wat gisten inhoud.
en ja ik weet ook dat er CO2 vrijkomt hoor.

maar dat is mijn vraag toch helemaal niet:S

ik heb 2 erlenmeyers gevult met appelsap en gist
bij de ene heb ik suiker toegevoegd.
bij de ander niet.

bij beide erlenmeyers wordt CO2 gevormd door de gist..
maar ik ben er achter gekomen dat die van met suiker een stuk lichter is geworden.

hoe komt dat???

komt er dan meer CO2 vrij ofzo? en als dat zo is waarom gebeurd dat dan??


dit is mijn vraag en ik hoop dat die beantwoord kan worden.

mvg,
Ada Salomé

#13

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3310 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 22 november 2008 - 22:48

Dit forum is niet om je huiswerk te maken, maar om hulp te bieden zodat JIJ je huiswerk kan maken. Als je wilt dat wij je huiswerk gaan maken heb je weinig kans.

als je nu eerst een reactie opstelt wat gisting voor producten produceert en verbruikt. en de reacties eens goed leest kan je zien dat we je helpen.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures