Springen naar inhoud

[scheikunde] vit. c van geconserveerde groente


  • Log in om te kunnen reageren

#1

melahat

    melahat


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 november 2008 - 20:20

hallo allemaal!
we moeten voor school een practicum uitvoeren voor het bepalen van het vitamine C-gehalte van geconserveerde groente en fruit. We hebben twee methodes gevonden voor verse groente en fruit om de Vitamine c gehalte te bepalen. Maar voor geconserveerde groente en fruit hebben we de juiste methode niet kunnen vinden .
1. Zijn er andere conserveringsmiddelen die invloed hebben op de Vitamine C gehalte van de geconserveerde groente?
2. Mocht dit het geval zijn dan vraag ik mij af hoe we dit kunnen verwijderen of bereken?

alvast bedankt

melahat

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3338 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 20 november 2008 - 23:24

welke groenten en fruit wil je testen en welk verpakkingsmateriaal?

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#3

drune134

    drune134


  • >250 berichten
  • 873 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 november 2008 - 01:12

Hoe ga je het Vitamine C gehalte bepalen in de verse groenten en fruit? Wellicht dat je de zelfde methode kunt gebruiken.
Kun je er een korte beschrijving van geven?

#4

jana_CF

    jana_CF


  • >250 berichten
  • 264 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 november 2008 - 23:45

Zijn er andere conserveringsmiddelen die invloed hebben op de Vitamine C gehalte van de geconserveerde groente?


Soms wordt Vitamine C zelf gebruikt als conserveermiddel (in bokalen). Ja dus.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures