[scheikunde] vit. c van geconserveerde groente

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 4

[scheikunde] vit. c van geconserveerde groente

hallo allemaal!

we moeten voor school een practicum uitvoeren voor het bepalen van het vitamine C-gehalte van geconserveerde groente en fruit. We hebben twee methodes gevonden voor verse groente en fruit om de Vitamine c gehalte te bepalen. Maar voor geconserveerde groente en fruit hebben we de juiste methode niet kunnen vinden .

1. Zijn er andere conserveringsmiddelen die invloed hebben op de Vitamine C gehalte van de geconserveerde groente?

2. Mocht dit het geval zijn dan vraag ik mij af hoe we dit kunnen verwijderen of bereken?

alvast bedankt

melahat

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: [scheikunde] vit. c van geconserveerde groente

welke groenten en fruit wil je testen en welk verpakkingsmateriaal?
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Berichten: 873

Re: [scheikunde] vit. c van geconserveerde groente

Hoe ga je het Vitamine C gehalte bepalen in de verse groenten en fruit? Wellicht dat je de zelfde methode kunt gebruiken.

Kun je er een korte beschrijving van geven?

Berichten: 264

Re: [scheikunde] vit. c van geconserveerde groente

Zijn er andere conserveringsmiddelen die invloed hebben op de Vitamine C gehalte van de geconserveerde groente?


Soms wordt Vitamine C zelf gebruikt als conserveermiddel (in bokalen). Ja dus.

Reageer