Springen naar inhoud

[scheikunde] Eiwitkleuring


  • Log in om te kunnen reageren

#1

QuqurP

    QuqurP


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 november 2008 - 15:18

beste chemici,

voor mijn profielwerkstuk ben ik bezig met eieren. [|:-)]
ik ben er achter gekomen dat je zowel door middel van basen als d.m.v. zuren doorzichtige eieren kunt maken.
bij een zuur zou een struktuur ontstaan met allemaal naast elkaar liggenden eiwitten
en bij een base een structuur waarbij alleen de uiteinden van de eiwitten bindingen aan gaan. ik zou dit verschil graag zichtbaar maken.
is het bij jullie bekend of dit bijvoorbeld mogelijk is met behulp van eiwitkleuring, is dit verschil dan te zien onder een microscoop?
of hebben jullie eventueel nog andere suggesties? :oops:

al vast bedankt,
groetjes Quiri

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 24 november 2008 - 21:19

Met lichtmicroscopie kun je geen individuele eiwitten zien, daarvoor zijn ze te klein.
Ik heb een ideetje maar of 't werkt zul je moeten uit proberen.
Als je je eieren met zuur en base doorzichtig hebt gemaakt moet je ze pH neutraal maken met een buffer pH 7.
Hierna een kleuring volgens MAY-GRĂśNWALD GIEMSA.
voorschrift:
http://www.de-vhl.nl.../Diffboekje.doc

Als het gaat zoals ik denk zal het ene ei blauw worden en het ander rood.

Veranderd door Gerard, 24 november 2008 - 21:19


#3

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 november 2008 - 21:38

Als je eiwitstructuren zichtbaar wilt maken met behulp van microscopie heb je echt een elektronen microscoop nodig. Maar dan is het nog best lastig.

MvG Ron





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures