Springen naar inhoud

PO scheikunde 5V


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Roomijs

    Roomijs


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 december 2008 - 12:00

Hallo!
Wij moeten voor scheikunde een PO (praktische opdracht) over roomijs maken. Hiervoor moeten wij o.a. de molecuulformules van de verschillende ingredienten weten en moleculair onderbouwen wat er gebeurd als je het ijs gaat maken. De ingredriŽnten zijn:
-Volle Melk
-Kristal suiker
-Vanillesuiker
-Eidooiers
-Slagroom

We hebben heel veel moeite om algemene molecuulformules te vinden. Zouden jullie ons daarbij kunnen helpen? Alvast ontzettend bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 01 december 2008 - 12:14

Tja, er bestaat niet zoiets als 'de' molecuulformule van melk, eidooier of (slag)room. Het zijn (redelijk complexe) mengsels.

In melk zul je behalve water het een en ander aan vetten en suikers vinden. Zoek maar eens op welke vetzuren er in melk zitten en maak een lijste van de structuurformule daarvan.
Zelfde geldt overigens voor slagroom.

Suiker is van zichzelf ook niet zo moeilijk. Hier al eens gekeken? Tafelsuiker op Wikipedia
Vanille kun je ook zo vinden. Zoek maar eens op vanilline.
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3310 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 01 december 2008 - 12:40

als je melk weet dan weet je ook slagroom. alleen is daar de concentratie vet ongeveer 40% en bij volle melk ongeveer 4,5%

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures