Springen naar inhoud

Omega-3 oplossen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Basjuh31

    Basjuh31


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 december 2008 - 17:52

Hallo chemieforumers,

Graag zouden wij voor een schoolproject bier met een extraatje willen maken, we hebben bedacht om dit te doen met Omega-3 vetzuren, op internet zijn al vele voordelen van Omega-3 vetzuren te vinden, dus vonden we het wel leuk om dit in bier te doen.
Maar vetzuren lossen natuurlijk niet zomaar op in water. Daarom zijn we opzoek naar een goede emulgator, op het internet vonden we al Arabische gom, is dit een goede emulgator, of kunnen we beter iets anders gebruiken?

Alvast bedankt,
Bas

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 15 december 2008 - 18:16

Wat wil je ermee? De keuze van het oplosmiddel hangt af van de meetmethode die je wil toepassen.

#3

Basjuh31

    Basjuh31


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 december 2008 - 18:45

Tja, we willen dus maken dat de omega-3 vetzuren oplossen in het bier en we willen het later aan kunnen tonen. De eis is dus dat het niet giftig is en dat het een emulgator is die de vetzuren op laat lossen in het bier.

Groetjes,
Bas

#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3332 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 december 2008 - 00:53

sorry dat ik het zeg maar vetzuren in bier = slecht idee.

je krijg erg snel een rans smaak door verschillende reden.

lipase uit het gist
fotolyse
reactie met de bitterstoffen van de hop.

wil je het toch proberen zijn er zat emulgatoren waaruit je kan kiezen. zoek de emulgatoren maar op bij Food-info.net.

tip, let op het smeltpunt, korreltjes emulgator in je bier zijn ook niet echt prettig.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#5

Basjuh31

    Basjuh31


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 december 2008 - 10:38

Bedankt voor de reacties,

Het is een project voor school en de bier hoeft niet eens drinkbaar te zijn. Het gaat erom dat we scheikundig gezien een enigzins origineel idee hebben en dat we het speciale element in het bier later aan kunnen tonen.

Zou Arabische gom een goede emulgator zijn? Of kunnen we beter andere emulgatoren gebruiken?

Alvast bedankt,
Bas

#6

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3332 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 17 december 2008 - 16:07

gom is een geleermiddel, geen emulgator.

emulgatoren

kies maar uit, maar het makkelijkste zal een meervoudig onverzadigde E471 of E475 zijn.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures