Springen naar inhoud

[scheikunde] welke molariteit


  • Log in om te kunnen reageren

#1

mitchdvo11

    mitchdvo11


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 december 2008 - 12:12

voor mijn profielwerkstuk bepaal ik de amylase activiteit van speeksel onder verschillende omstandigheden
hierbij gebruik ik zetmeel, amylase en jood als indicator

Zetmeel + jood + amylase -----------> jood + vertering producten

ik moet dus een gelijke molariteit zetmeel en jood toevoegen, toch?

ik heb het met 2 M gedaan zonder succes en nu met 0.002 M en weer gebeurt er niks.
welke concentratie moet ik dan nemen?

maakt het uit in welke hoeveelheid ik jood toevoeg want had nu evenveel jood als zetmeel toegevoegd?

Veranderd door mitchdvo11, 19 december 2008 - 12:18


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 december 2008 - 21:57

Ik probeer je op weg te helpen met één van je vragen.

Waarom voeg je jood toe? Wat doet het in je reactievergelijking?

#3

epiphonix

    epiphonix


  • >250 berichten
  • 915 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 december 2008 - 11:09

ik moet dus een gelijke molariteit zetmeel en jood toevoegen, toch?

Deze verhouding is zelfs niet bekend... Hoe ziet zetmeel er uit? Wat kan jood in deze structuur doen?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures