[scheikunde] welke molariteit
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 7
[scheikunde] welke molariteit
voor mijn profielwerkstuk bepaal ik de amylase activiteit van speeksel onder verschillende omstandigheden
hierbij gebruik ik zetmeel, amylase en jood als indicator
Zetmeel + jood + amylase -----------> jood + vertering producten
ik moet dus een gelijke molariteit zetmeel en jood toevoegen, toch?
ik heb het met 2 M gedaan zonder succes en nu met 0.002 M en weer gebeurt er niks.
welke concentratie moet ik dan nemen?
maakt het uit in welke hoeveelheid ik jood toevoeg want had nu evenveel jood als zetmeel toegevoegd?
hierbij gebruik ik zetmeel, amylase en jood als indicator
Zetmeel + jood + amylase -----------> jood + vertering producten
ik moet dus een gelijke molariteit zetmeel en jood toevoegen, toch?
ik heb het met 2 M gedaan zonder succes en nu met 0.002 M en weer gebeurt er niks.
welke concentratie moet ik dan nemen?
maakt het uit in welke hoeveelheid ik jood toevoeg want had nu evenveel jood als zetmeel toegevoegd?
- Berichten: 6.853
Re: [scheikunde] welke molariteit
Ik probeer je op weg te helpen met één van je vragen.
Waarom voeg je jood toe? Wat doet het in je reactievergelijking?
Waarom voeg je jood toe? Wat doet het in je reactievergelijking?
-
- Berichten: 915
Re: [scheikunde] welke molariteit
Deze verhouding is zelfs niet bekend... Hoe ziet zetmeel er uit? Wat kan jood in deze structuur doen?ik moet dus een gelijke molariteit zetmeel en jood toevoegen, toch?