Springen naar inhoud

aggregaat


  • Log in om te kunnen reageren

#1

arnoloos

    arnoloos


  • >25 berichten
  • 46 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 november 2005 - 22:18

hallo, weet iemand hoeveel watt ik uit een 5 kva aggregaat kan trekken?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44890 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 30 november 2005 - 22:24

maximaal 5000

volt is joule per coulomb
ampere is coulomb per seconde

dus volt maal ampere (VA uit je kVA) is joule per seconde (coulombs tegen elkaar wegstrepen)

joule per seconde is Watt

dus kVA betekent hetzelfde als kW http://www.wetenscha...tyle_emoticons/default/eusa_dance.gif
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

arnoloos

    arnoloos


  • >25 berichten
  • 46 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 november 2005 - 22:25

okkee, bedankt voor je snelle reactie!

#4

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44890 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 30 november 2005 - 22:33

Voordat je je misrekent: als je er een elektromotor op wil laten starten, hou je er rekening mee dat de startstroom van een 2,5 kW elektromotor zo groot kan zijn dat je 5 kW aggregaat er even moeite mee gaat hebben? En dat minder goed afgeregelde aggregaten (pieksspanningen, wegzakkende spanningen (brown-out) ) oorzaak kunnen zijn van forse schade aan gevoeligere elektronica?

Woon je toevallig bij Haaksbergen, of bij Hulst? http://www.wetenscha...tyle_emoticons/default/icon_biggrin.gif
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

arnoloos

    arnoloos


  • >25 berichten
  • 46 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 november 2005 - 23:03

bedankt voor de info.
maar het was puur voor de informatie, ik kan van een bekende een eurogen aggregaat krijgen, een diesel in een stille omkasting.
ik vroeg me af wat ik daar thuis allemaal op zou kunnen laten werken als er een stroomstoring is.
een maat van mij wil wel een schakelaar in de meterkast maken dat je zo op noodstroom verder kan zegmaar.
dan kan ik hem in de schuur een vaste plek geven en indien nodig even starten en in de meterkast even de schakelaar omhalen en dan moet alles het gewoon weer doen zolang de wasmachine en de droger uitstaan moet dat allemaal wel kunnen denk ik, ik heb voor de rest geen zware apparatuur hierzo dus.

wat denken jullie hiervan?

#6

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44890 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 30 november 2005 - 23:23

Je energieleverancier en eventueel je huisbaas willen misschien die installatie wel even zien voordat je zoiets doet. Check dat even voordat je bij ongevallen verzekeringsproblemen krijgt. Een klein foutje en je staat het openbare net te verpesten met je aggregaat, met als mogelijk gevolg schade bij de buren.....

Kortom, beter niet beunen misschien. En pas je op met je computer, TV, video e.d. ?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures