Springen naar inhoud

[scheikunde] papierchromatografie van Maggi


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Ikbenjeroen

    Ikbenjeroen


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 januari 2009 - 16:34

Hey allemaal,

Ik moet voor scheikunde een proef uitvoeren. De proef gaat over papierchromatografie van aminozuren. Het doel van de proef is om te kijken welke aminozuren zich in Maggi (soeparoma) bevinden. We hebben 1 strookje met daarop Maggi en 1 strookje met daarop Methionine in de loopvloeistof gezet. Na de proef hebben we de RF-waarde van de vlekken berekent, maar het trekken van onze conclusies vinden we wat moeilijk. We hebben namelijk geen flauw idee welke aminozuren Maggi hoort te hebben. Hoe kan ik dit bepalen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 januari 2009 - 18:43

Je zal er niet voor niets methionine naast hebben gezet. Stond een van de maggi-puntjes daar niet mee op gelijke hoogte qua RF-waarde?

Veranderd door FsWd, 16 januari 2009 - 18:44


#3

Ikbenjeroen

    Ikbenjeroen


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 januari 2009 - 19:31

Ik denk dat ik het ondertussen wel snap :P Het strookje met de methionine is natuurlijk ter controle. Als de vlekken op de strookjes dezelfde RF-waarde hebben (en dus ook dezelfde hoogte, want de loopvloeistof was bij beide strookjes evenhoog) zal Maggi dus methionine bevatten.

#4

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 januari 2009 - 20:18

Precies. Als andere klasgenoten misschien andere aminozuren gespiket hebben, kun je hun RF waarden eens vragen en kijken welke aminozuren er nog meer in zitten.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures