Springen naar inhoud

drijft azijn in de vaste vorm op vloeibaar azijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Chemu_CF

    Chemu_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 januari 2009 - 20:34

Drijft gestold azijnzuur (ijsazijn van 99%) op vloeibaar azijnzuur.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3329 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 22 januari 2009 - 21:12

waarom drijft ijs op water?

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#3

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 januari 2009 - 09:44

De dichtheden zijn (wikipedia):
1.049 g∑cm−3 (l)
1.266 g∑cm−3 (s)

dus....

#4

Jor_CF

    Jor_CF


  • >250 berichten
  • 840 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 januari 2009 - 15:47

Over azijnzuur gesproken...
Hebben jullie wel eens een fles azijnzuur gezien die 'supercooled' is en bij bewegen in 3 seconden helemaal uitkristalliseerd?
Dat overkwam mij met een 1 liter fles. Dat ziet er echt PRACHTIG uit.

#5

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 23 januari 2009 - 16:09

Jazeker en goed waardeloos als je haast hebt. :cry:

#6

woelen

    woelen


  • >1k berichten
  • 3145 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 januari 2009 - 18:39

Om die reden heb ik een deel van mijn azijnzuur als 80% oplossing (de rest is water). Bij deze concentratie bevriest het echt niet. Een ander deel heb ik gehouden als ijsazijn, maar in deze tijd kan dat dus wel bevriezen.

#7

Tsjerk

    Tsjerk


  • >100 berichten
  • 216 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 januari 2009 - 20:30

Om azijn bij kamertemperatuur te laten bevriezen moet het wel echt 99,9%+ zijn. Met een klein beetje water daalt het smeltpunt gigantisch. Heeft iemand hier een tabelletje van?

#8

Chemu_CF

    Chemu_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 januari 2009 - 04:22

Om azijn bij kamertemperatuur te laten bevriezen moet het wel echt 99,9%+ zijn. Met een klein beetje water daalt het smeltpunt gigantisch. Heeft iemand hier een tabelletje van?

ja hoor heb ik voor je

#9

Jor_CF

    Jor_CF


  • >250 berichten
  • 840 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 januari 2009 - 23:39

Aha, dus dat is de reden dat azijnzuur vooral in 2 concentraties bij leveranciers wordt aangeboden: 99+% en 96%.

#10

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 26 januari 2009 - 08:52

Om azijn bij kamertemperatuur te laten bevriezen moet het wel echt 99,9%+ zijn. Met een klein beetje water daalt het smeltpunt gigantisch. Heeft iemand hier een tabelletje van?

ja hoor heb ik voor je


# Moderatoropmerking
Nuttige post.
Misschien kun je dat dan ook even in je post opnemen?
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures