Springen naar inhoud

agar reducerende bacterie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

siegwiet

    siegwiet


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 februari 2009 - 17:45

hallo,

voor school heb ik een opdracht gekregen.

ik moet agar reducerende bacterien vinden en isoleren.

heb al enkele uren gezocht op internet. kan niets vinden.

help??

heeft iemand hier ervaring mee???

xx

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marco-lab001

    Marco-lab001


  • >100 berichten
  • 197 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 februari 2009 - 19:48

Heejj Siegwiet! :)

Zou je je vraag misschien iets concreter kunnen stellen? Ik heb namelijk wel met agar op school gewerkt en misschien dat ik je er dan iets meer over kan vertellen! [!]

Groetjes Marco

#3

Marco-lab001

    Marco-lab001


  • >100 berichten
  • 197 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 februari 2009 - 19:52

Ook heb ik nog een website voor je gevonden waar je mogelijk iets aan hebt:

www.xs4all.nl/~gwillem/ConsTechniek/LevTech/Proeven.doc

Groetjes Marco ;)

#4

siegwiet

    siegwiet


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 februari 2009 - 20:15

het thema van dit kwartaal bij ons is microbiologie.

wij hebben de opdracht gekregen om te zoeken naar een bacterie.

Wij moeten een bacterie zoeken die agar reduceerd. dus zeg maar, als je de bacterie op de agar brengt. zou hij dit als het ware moeten opeten. De agar moet "verdwijnen".

Wanneer we zown bacterie gevonden hebben, moeten we deze isoleren van de andere bacterien.

we hebben 1 hint gekregen, deze bacterien leven oa op zeewier.

zo genoeg info?

hoop dat je me verder kan helpe. zal nu ff je site bekijke thnQ

#5

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3321 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 februari 2009 - 23:30

weet je wat agar is en waar het van gemaakt wordt?

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#6

siegwiet

    siegwiet


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 februari 2009 - 18:12

uh.. ja hoezo??

agar is gemaakt van zeewier.

#7

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3321 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 februari 2009 - 19:11

welke stof(fen) vormen het agar netwerk?

ik wil niet zomaar het antwoord geven maar je iets leren hoe het in elkaar zit. En je antwoord van Ja van zeewier is iets waar ik niet op doelde. ik doel op meer moleculair gebied, wat vormt het gel netwerk?

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#8

siegwiet

    siegwiet


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 februari 2009 - 19:41

agar bestaat uit een netwerk van polysacchariden, over agar weet ik genoeg. ik moet weten welke bacterien de agar reduceren...

#9

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 februari 2009 - 20:00

E. coli is er een, streptokoccen (spelling?) willen er ook wel op groeien.

Veranderd door Fuzzwood, 11 februari 2009 - 20:04


#10

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3321 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 februari 2009 - 21:58

agar bestaat uit een netwerk van polysacchariden, over agar weet ik genoeg. ik moet weten welke bacterien de agar reduceren...

ok mooi, welke bacteriŽn produceren veel amylasen?

streptokokken, een flink aantal schimmels zullen ook goed mogelijk zijn (die heb ik zelfs op de magneetband van een VHS band zien groeien)

Als er te veel entro's op een VRBG plaat ontwikkelen breken ze ook de peptide en sacharide netwerken af. dat kan je dan zien aan de gele kleur i.p.v. de violette kleur.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#11

siegwiet

    siegwiet


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 februari 2009 - 12:52

dus streptococcen breken de agar plaat af?

#12

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3321 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 12 februari 2009 - 16:40

ik verwacht niet alle soorten maar een paar wel degelijk.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#13

siegwiet

    siegwiet


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 februari 2009 - 19:02

ja dat is het probleem:p

we weten wel wat bacterien. maar we moeten ze zelf vinden en isoleren. dat is het lastige als je niet weet welke.

#14

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3321 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 12 februari 2009 - 23:28

trial and error. zoek verschillende streptokokken op en als het niet in de theorie staat test je het uit.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#15

siegwiet

    siegwiet


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 februari 2009 - 15:20

helaas hebben we daar de tijd niet voor. maar toch bedankt voor je reacties





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures