Springen naar inhoud

Isolatie L. Casei Defensis


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Thomas v_CF

    Thomas v_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 februari 2009 - 15:19

Hallo,
ik ben Thomas, een student biochemie aan de Hoge School Gent.
Een deel van ons eindwerk bestaat erin een paper te schrijven over het actieve bestanddeel van actimel, nl.: Lactobacillus Casei defensis en een eiwitsynthese van ontbijtgranen met een bijhorende studie over de vezels.

Ik stuitte op volgend probleem:
Hoe isoleer ik het actieve bestanddeel L. Casei defensis uit een potje actimel?
Ik heb hiervoor platgegoogled en uit de bibliotheek raak ik ook niet veel wijzer. De traditionele methoden als streepentingen en uitstrijkjes lijken mij hier niet mogelijk daar ik ťťn specifieke bacterie wil isoleren en zo'n potje allicht krioelt van de probiotica.

Heeft iemand hier ervaring mee of kan iemand mij hier verder bij helpen?

Bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3331 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 14 februari 2009 - 16:07

zet actimel uit op een voedingsbodum voor melkzuurbacteriŽn (inc. gaspack) en als je verschillende soorten/kleuren kolonies ziet moet je even een kleuring doen en onder de microscoop kijken welke overeen komt met de literatuur.


ik denk dat je kan beginnen met een 10-6 plaat.

Veranderd door ArcherBarry, 14 februari 2009 - 16:07

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#3

Thomas v_CF

    Thomas v_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 februari 2009 - 13:02

Een idee welke voedingsbodem ik best gebruik? BTJA? MRS?
In actimel zitten veel microorganismen. De voornaamste zijn L. casei, L. bulgaricus en S. thermophilus. Die laatste is geen probiotica dus kan ik elimineren in een zuur milieu.
Ik zie echter geen manier om die eerste 2 van elkaar te scheiden daar ze uiteraard beiden grampositief zijn en amper afwijken van vorm. En daar sluipt nu net het probleem in de zaak. Iemand een idee?

#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3331 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 15 februari 2009 - 22:01

Zelf gebruikte ik voor melkzuurbacteriŽn MRS medium. Hoewel ik niet bekend ben met de casei lijkt me een elisa, latex aglutinatie test of iets dergelijks een uitkomst voor je probleem nadat je een aantal indivuele kolonies hebt op een plaat.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures