Springen naar inhoud

[scheikunde] Mohr's zout


  • Log in om te kunnen reageren

#1

susannew

    susannew


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 februari 2009 - 19:00

Hallo,

Wie kan mij uitleggen waarom Mohr's zout (dubbelzout) zal kristalliseren en niet de twee enkelvoudige zouten(ijzer(II)sulfaat en ammoniumsulfaat).

Het volgende ben ik zelf al achtergekomen:

De vormingswarmte van het dubbelzout is ongelijk aan de som van de oploswarmte van beide enkelvoudige zouten.

Mijn uitleg was:
In het dubbelzout zullen de ionen strakker in een kristalrooster zitten, met minder kinetische energie. En die vrijkomende energie is als extra warmte afgevoerd tijdens het koelen in het ijsbad.

Klopt dat?

Alvast Bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures