Chemieforum.nl in samenwerking met Kennislink!

Reageer
Gebruikersavatar
Beheer
Berichten: 5.917

Chemieforum.nl in samenwerking met Kennislink!

<img src='http://www.kennislink.nl/upload/100548_ ... ikunde.jpg' border='0' alt='user posted image' height='105' width='550' />


Sinds enkele weken werken Kennislink Scheikunde en Chemieforum.nl samen. Momenteel merk je hiervan nog niets, maar wij hopen samen een chemisch platform te zijn waar iedereen met interesse in chemie terecht kan. Voor actuele informatie en diepgaandere dossiers kunnen de bezoekers terecht op Kennislink en voor het delen van kennis en het discussiëren is iedereen welkom bij ons.


Wij hopen de komende tijd een beter idee te krijgen over hoe we deze samenwerking goed kunnen uitdiepen, maar daar houden we jullie natuurlijk van op de hoogte! Ideeën van jullie kant over hoe we dit (ook) kunnen doen zijn natuurlijk welkom!


Kort wat meer over Kennislink:

Kennislink is een internetproject ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het is ondergebracht bij de Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie, onder andere bekend van science center Nemo en de Nationale WetenWeek (die in 2008 is omgedoopt in Oktober Kennismaand). In het Nemo gebouw aan het Oosterdok in Amsterdam bevindt zich de centrale nieuwsredactie van Kennislink, het projectmanagement en de webontwikkelaars. Kennislink trekt ca. 15.000 unieke bezoekers per dag (medio 2008).


Het verwerven, redigeren en beheren van de content van Kennislink is de taak van een groeiend aantal vakredacteuren die ieder op hun eigen gebied een vakpagina onderhouden. Deze redacteuren - het zijn er inmiddels twaalf - worden gefinancierd door de betreffende vakgemeenschappen. Voor de scheikunde werkt Kennislink daarvoor samen met de Regiegroep Chemie en het Platform Bèta Techniek. Het beheer van de vakpagina Scheikunde is in handen van wetenschapsjournalist en scheikundige drs. Harm Ikink.


Kennislink Scheikunde wil

- een venster bieden op het chemisch en chemisch technologisch onderzoek in Nederland;

- trends en actuele ontwikkelingen duiden;

- basiskennis over de scheikunde ontsluiten.


Het primaire doel van Kennislink is het informeren van de gebruikers via het aanbieden van content. Tegelijkertijd wil Kennislink het publiek enthousiasmeren voor de wetenschap. Het idee daarachter is om via het vergroten van de 'scientific literacy' van de bevolking een positieve impuls te geven aan de maatschappelijke waardering van wetenschap en techniek.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: Chemieforum.nl in samenwerking met Kennislink!

Goed initiatief. Ik zal graag willen meewerken.
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Berichten: 281

Re: Chemieforum.nl in samenwerking met Kennislink!

Kennislink had altijd interessante artikelen staan, heb er regelmatig gebruik van gemaakt. In mijn ogen ook een goed initiatief!

Reageer