Ik zoek een oplossing
Moderator: ArcherBarry
-
- Berichten: 2
Ik zoek een oplossing
Hallo, ik hoop dat iemand mij kan helpen op dit forum. Ik zou een opplossing moeten kunnen krijgen van volgende vragen.
1/ Bereken de normaliteit van handelsazijn in de oorspronkelijke fles: Normaliteit = molariteit (mol/l) = concentratie (de C uit de formule C = n/V)
2/ eenvolgende stappen: Uit de formule C = n/V kun je het aantal mol NaOH berekenen dat je toegevoegd hebt tot het equivalentiepunt Equivalentiepunt: aantal mol base (NaOH) = aantal mol (azijn)zuur Uit het aantal mol azijnzuur kun je vervolgens de molariteit van azijnzuur berekenen a.d.h.v de formule C = n/V (hou ook rekening met de verdunningen die je gemaakt hebt)
3/ Bereken het aantal gram azijnzuur per liter oplossing: Adhv de formule n= m/M kun je nu uit de molariteit, de massa (aantal gram) per liter berekenen
1/ Bereken de normaliteit van handelsazijn in de oorspronkelijke fles: Normaliteit = molariteit (mol/l) = concentratie (de C uit de formule C = n/V)
2/ eenvolgende stappen: Uit de formule C = n/V kun je het aantal mol NaOH berekenen dat je toegevoegd hebt tot het equivalentiepunt Equivalentiepunt: aantal mol base (NaOH) = aantal mol (azijn)zuur Uit het aantal mol azijnzuur kun je vervolgens de molariteit van azijnzuur berekenen a.d.h.v de formule C = n/V (hou ook rekening met de verdunningen die je gemaakt hebt)
3/ Bereken het aantal gram azijnzuur per liter oplossing: Adhv de formule n= m/M kun je nu uit de molariteit, de massa (aantal gram) per liter berekenen
- Berichten: 11.177
Re: Ik zoek een oplossing
Dat betekent dat je ook een titratie gedaan hebt, waar zijn die gegevens?
- Berichten: 3.507
Re: Ik zoek een oplossing
Begin eens met de gegevens die je al hebt, hier te plaatsen. Dit lijkt op de uitwerking van een prakticum, dus je zal vast wel wat data hebben...
I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!
-
- Berichten: 2
Re: Ik zoek een oplossing
ja inderdaad ik heb volgende gegevens
10ml azijn, dit verdunnen met gedestileerd water in een maatkolfje van 200ml tot aan de merkstreep
Daaruit 10ml pipetteren en daarbij 100ml gedestilleerd water voegen en een 4 tal druppels fenolftaleïne.
Daarna moesten we voordurend schudden en druppel per druppel NaOH toevoegen tot de vloeistof roze bleef. Deze proef moesten we 3 maal herdoen. Daarbij hebben we eens 6ml NaOH toegevoegt, 2de keeer 7ml en 3de keer 7,5ml.
Op de fles van azijn staat 7°
Ik hoop dat ik jullie daarmee kan helpen.
10ml azijn, dit verdunnen met gedestileerd water in een maatkolfje van 200ml tot aan de merkstreep
Daaruit 10ml pipetteren en daarbij 100ml gedestilleerd water voegen en een 4 tal druppels fenolftaleïne.
Daarna moesten we voordurend schudden en druppel per druppel NaOH toevoegen tot de vloeistof roze bleef. Deze proef moesten we 3 maal herdoen. Daarbij hebben we eens 6ml NaOH toegevoegt, 2de keeer 7ml en 3de keer 7,5ml.
Op de fles van azijn staat 7°
Ik hoop dat ik jullie daarmee kan helpen.
- Berichten: 11.177
Re: Ik zoek een oplossing
Ok kun jij (daar heb je verder alle gegevens voor) het aantal mol loog halen uit je vebruik en de concentratie van dat loog?
Wat is de reactievergelijking tussen loog en azijnzuur?
Hoeveel mol azijnzuur had je dus?
In welke volume zat dat?
Je hebt 2 verdunningstappen gedaan. De eerste was 10 ml azijn verdunnen naar 200 ml? De 2e was maar 10 ml van die verdunning gebruiken. Kun je met die stappen nagaan wat de concentratie was van die eerste 10 ml azijn?
Wat is de reactievergelijking tussen loog en azijnzuur?
Hoeveel mol azijnzuur had je dus?
In welke volume zat dat?
Je hebt 2 verdunningstappen gedaan. De eerste was 10 ml azijn verdunnen naar 200 ml? De 2e was maar 10 ml van die verdunning gebruiken. Kun je met die stappen nagaan wat de concentratie was van die eerste 10 ml azijn?