Springen naar inhoud

Virus inactiveren met formaline


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Maaij

    Maaij


  • 0 - 25 berichten
  • 25 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 april 2009 - 02:30

Hoi,

Wij gaan binnenkort virus inactiveren met behulp van formaline (formaldehyde). Het proces is duidelijk alleen de achterliggende gedachte niet echt.

Wat gebeurt er precies, waarom wordt het virus dan geÔnactiveerd, at wordt aan het virus veranderd?

Iemand die mij dit kan uitleggen? Ik kan er namelijk niks over vinden.

Bedankt

Maaij

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

RubenM

    RubenM


  • >250 berichten
  • 336 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 april 2009 - 07:49

Formaldehyde inactiveert eiwitten d.m.v. crosslinking. Hierdoor, en vanwege het feit dat het diep in weefsels kan doordringen, wordt het veel gebruikt om biologisch materiaal te fixeren.

#3

Maaij

    Maaij


  • 0 - 25 berichten
  • 25 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 april 2009 - 19:02

Maar hoe doet Formaldehyde dit? Hoe wordt het eiwitten geinactiveert?

Komt dit omdat de moleculen op het oppervlakte van het virus bindt aan formaldehyde?

#4

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 april 2009 - 19:08

Nou formaldehyde knoopt letterlijk de eiwitten van het eiwitjasje aan elkaar, en kan dat ook met het stukje virus zelf doen wat in dat jasje zit, zo kan het virus de cel niet meer in.

#5

RubenM

    RubenM


  • >250 berichten
  • 336 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 april 2009 - 08:19

Formaldehyde reageert met de zijketens van aardig wat aminozuren, bijv. lysine, cysteine en zelfs tyrosine. Er ontstaat dan netto een methyleenbrug tussen aminozuren die in de tertiaire structuur van het eiwit dicht bij elkaar komen, maar in de primaire structuur van het eiwit behoorlijk ver uit elkaar kunnen liggen.
Deze methyleenbrug is niet zo reversibel als een disulfidebrug of een H-brug. Het eiwit wordt dus in een bepaalde vorm gefixeerd en kan zich niet meer ont- of hervouwen. Dit leidt tot activiteits- en functieverlies.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures