Springen naar inhoud

Enzymactiviteit


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Lommere

    Lommere


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 april 2009 - 18:47

Ok, het is de bedoeling dat ik de enzymactiviteit van amylase bereken. Nu, de formule is :

Enzymactiviteit = verbruikt of gesynthetiseerd product (mol) / tijd (min) * volume van de oplossing van je enzym(ml)

Nu vraag ik mij af, omdat we met de spectrofotometer absorpties van de oplossing 1mL gebufferde zetmeelopl. + 0,1 mL extract ( dat amylase bevat) (5min laten reageren en 1mL joodreagens toevoegen om de reactie te laten stoppen) hebben moeten meten, hoe je dan aan de hand van deze absorpties de enzymactiviteit kunt bepalen.

MVG


# Moderatoropmerking
Marjanne: Topic verplaatst naar een geschikter forum.

Veranderd door Marjanne, 03 april 2009 - 08:07


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 02 april 2009 - 19:22

Als je in 1 monster wel enzym hebt en in de andere niet, kun je van beide vanuit de extinctie het aantal mol zetmeel berekenen. Zetmeel wordt namelijk afgebroken. Het aantal mol zetmeel in beide monsters zal uiteraard verschillen. Van elkaar aftrekken en je weet hoeveel mol er is omgezet. Dan moet de rest een peuleschil zijn ;)

#3

Lommere

    Lommere


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 april 2009 - 20:38

Dus ik heb nu bv een referentie waarde (1mL gebufferde zetmeeloplossing + 1mL zure joodreagens + Na-acetaat buffer) van 1,343.

als we bij een eerste staal met enzym de absorptie 1,510 meten.
kan je dan laten zien wat ik vervolgens precies moet doen?

#4

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 02 april 2009 - 20:51

Je hebt sowieso de molaire extinctie coefficient van het zetmeel-jood complex nodig, die weet ik niet uit mijn hoofd.

In feite is de eerste stap namelijk gewoon de wet van Lambert-Beer erop los laten.

#5

RubenM

    RubenM


  • >250 berichten
  • 336 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 april 2009 - 10:02

Kun je geen standaardlijn maken met bekende zetmeelconcentraties? Als je daar een trendlijn aan vastknoopt, kun je vervolgens je absorptie daaraan relateren.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures