Springen naar inhoud

Project


  • Log in om te kunnen reageren

#1

azvvo

    azvvo


  • >100 berichten
  • 220 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 april 2009 - 16:13

Beste mensen,

Op school ga ik een klein project starten. Ik onderzoek zware metalen in melkpoeder. De aanpak die ik in gedachten had is als volgt. Ik wil eerst op de XRF een scan opnemen van het melkpoeder om het te identificeren. Vervolgens wil ik aan de hand van de XRF scan de zware metalen meten die erin zitten op de AAS. Ik verwacht dat dit alleen ijzer zal zijn maar zeker weet je dit natuurlijk nooit.

Voordat ik het melkpoeder kan meten moet het voorbewerkt worden. Ik neem aan dat het melkpoeder moet onteiwit worden hierbij maak ik gebruik van een zuur. Welk zuur kan ik het beste gebruiken? Wat is nog meer belangrijk bij de monstervoorbewerking?

Zijn er tijdens dit onderzoek nog dingen waar ik op moet letten? Heeft iemand misschien tips die bruikbaar zijn voor mijn onderzoek.

B.v.d.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

FrankB

    FrankB


  • >250 berichten
  • 281 berichten

Geplaatst op 10 april 2009 - 18:07

Wij gebruikten altijd Carrez I en Carrez II oplossingen om de eiwitten in melk te slopen.

In deze link staat wat deze oplossingen inhouden: Carrez-I en Carrez-II oplossingen

#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3328 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 april 2009 - 13:25

ijzer zit nauwelijks in melk.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures