Springen naar inhoud

[scheikunde] patates/fritus frituren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

chemiebom

    chemiebom


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 april 2009 - 21:45

Hey,

Ik moet voor school de volgende vraag beantwoorden:

Wat gebeurt er precies als je patates/frites frituurt?

En dan bedoel ik in scheikundige zin natuurlijk.

En dan wil ik eigenlijk ook wel weten waarom de aardappelschijfjes niet weer worden voordat ze gefrituurt zijn, als ze eenmaal gefrituurd zijn.

Een chemie genie die mij kan helpen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 april 2009 - 22:28

Ik geef je een woord: maillard , daar kom je al een heel eind mee ;)

#3

chemiebom

    chemiebom


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 april 2009 - 20:28

Ik geef je een woord: maillard , daar kom je al een heel eind mee ;)

Bedankt. Ik ben nu al een heel eind. Maar ik moet dan allen nog maar weten of er mutagene en antimutagene stoffen in patates zitten.

Veranderd door chemiebom, 21 april 2009 - 20:28


#4

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 22 april 2009 - 01:36

Mutagene stoffen zijn schadelijk voor het DNA en kunnen kanker verwekken. Wat gebeurt er als jij friet veel te lang bakt? Ken je het begrip "radicaal" in de chemie? Weet je wat anti-oxidanten zijn?

#5

epiphonix

    epiphonix


  • >250 berichten
  • 915 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 april 2009 - 08:27

Nog een mooie (keuken)tip die zal kunnen dienen in je werkje.

Zoek eens met de trefwoorden: rozemarijn antioxidant frituurolie





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures