[scheikunde] patates/fritus frituren

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 2

[scheikunde] patates/fritus frituren

Hey,

Ik moet voor school de volgende vraag beantwoorden:

Wat gebeurt er precies als je patates/frites frituurt?

En dan bedoel ik in scheikundige zin natuurlijk.

En dan wil ik eigenlijk ook wel weten waarom de aardappelschijfjes niet weer worden voordat ze gefrituurt zijn, als ze eenmaal gefrituurd zijn.

Een chemie genie die mij kan helpen?

Gebruikersavatar
Berichten: 11.177

Re: [scheikunde] patates/fritus frituren

Ik geef je een woord: maillard , daar kom je al een heel eind mee ;)

Berichten: 2

Re: [scheikunde] patates/fritus frituren

Ik geef je een woord: maillard , daar kom je al een heel eind mee ;)
Bedankt. Ik ben nu al een heel eind. Maar ik moet dan allen nog maar weten of er mutagene en antimutagene stoffen in patates zitten.

Gebruikersavatar
Berichten: 11.177

Re: [scheikunde] patates/fritus frituren

Mutagene stoffen zijn schadelijk voor het DNA en kunnen kanker verwekken. Wat gebeurt er als jij friet veel te lang bakt? Ken je het begrip "radicaal" in de chemie? Weet je wat anti-oxidanten zijn?

Berichten: 915

Re: [scheikunde] patates/fritus frituren

Nog een mooie (keuken)tip die zal kunnen dienen in je werkje.

Zoek eens met de trefwoorden: rozemarijn antioxidant frituurolie

Reageer