[scheikunde] patates/fritus frituren
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 2
[scheikunde] patates/fritus frituren
Hey,
Ik moet voor school de volgende vraag beantwoorden:
Wat gebeurt er precies als je patates/frites frituurt?
En dan bedoel ik in scheikundige zin natuurlijk.
En dan wil ik eigenlijk ook wel weten waarom de aardappelschijfjes niet weer worden voordat ze gefrituurt zijn, als ze eenmaal gefrituurd zijn.
Een chemie genie die mij kan helpen?
Ik moet voor school de volgende vraag beantwoorden:
Wat gebeurt er precies als je patates/frites frituurt?
En dan bedoel ik in scheikundige zin natuurlijk.
En dan wil ik eigenlijk ook wel weten waarom de aardappelschijfjes niet weer worden voordat ze gefrituurt zijn, als ze eenmaal gefrituurd zijn.
Een chemie genie die mij kan helpen?
- Berichten: 11.177
Re: [scheikunde] patates/fritus frituren
Ik geef je een woord: maillard , daar kom je al een heel eind mee
-
- Berichten: 2
Re: [scheikunde] patates/fritus frituren
Bedankt. Ik ben nu al een heel eind. Maar ik moet dan allen nog maar weten of er mutagene en antimutagene stoffen in patates zitten.Ik geef je een woord: maillard , daar kom je al een heel eind mee
- Berichten: 11.177
Re: [scheikunde] patates/fritus frituren
Mutagene stoffen zijn schadelijk voor het DNA en kunnen kanker verwekken. Wat gebeurt er als jij friet veel te lang bakt? Ken je het begrip "radicaal" in de chemie? Weet je wat anti-oxidanten zijn?
-
- Berichten: 915
Re: [scheikunde] patates/fritus frituren
Nog een mooie (keuken)tip die zal kunnen dienen in je werkje.
Zoek eens met de trefwoorden: rozemarijn antioxidant frituurolie
Zoek eens met de trefwoorden: rozemarijn antioxidant frituurolie