Springen naar inhoud

Benedict reagens of Haines reagens


  • Log in om te kunnen reageren

#1

meis16

    meis16


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 april 2009 - 16:11

Hee,
Ik had een vraagje. Ik had hier gevonden hoe je het benedict reagens kon maken enzo om suiker aan te tonen. Deze heb ik voor mijn proef gebruikt om het verschil tussen cola en cola-light aan te tonen. Maar, toen ik op school vroeg om het benedict reagens kreeg ik een fles waar op stond Haimes reagens. De proef werkte wel. Toen heb ik Haimes reagens gegoogled en ik krijg alleen Haines reagens (dus ik neem aan dat het fout stond op die fles??) Maar ik kan niet zo goed vinden wat het verschil is tussen Haines en Benedict reagens. Zou iemand me dat kunnen uitleggen?
xx

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

RubenM

    RubenM


  • >250 berichten
  • 336 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 april 2009 - 22:25

Beide reagentia bevatten Cu2+, dat gereduceerd wordt tot Cu+. De verdere samenstelling verschilt iets. Zie hier en hier. Benedict wordt vaak voor iets meer kwantitatieve suikerbepalingen gebruikt, Haines meer kwalitatief.

Veranderd door RubenM, 20 april 2009 - 22:28






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures