Springen naar inhoud

Waarom ook al weer blanco?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Marscha

    Marscha


  • >25 berichten
  • 80 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 mei 2009 - 10:38

Weet iemand toevallig waarom men ook al weer voor iedere bepaling een blanco neemt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

sradracer

    sradracer


  • >100 berichten
  • 157 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 mei 2009 - 11:10

wat zit er in een blanco? Of eigenlijk, wat moet erin zitten?

#3

patrickvda

    patrickvda


  • >100 berichten
  • 229 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 mei 2009 - 12:05

misschien beter: wat mag er niet inzitten??

#4

Marscha

    Marscha


  • >25 berichten
  • 80 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 mei 2009 - 12:07

maar waarom neemt men een blanco naast een standaard en bepaling van je monsters dan.....

#5

patrickvda

    patrickvda


  • >100 berichten
  • 229 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 mei 2009 - 12:11

als er niets in een oplossing mag zitten, dan moet je afleesapparaat zo worden ingesteld. als een gekende oplossing wordt getest dan heeft men voor deze gekende waarde een bepaald meetresultaat. met deze waarden dient dan te worden verder gewerkt. ijklijn-lin. regressie standaarddev. en alles wat je maar rond correlatie kunt vinden.

#6

prof.paljas

    prof.paljas


  • >100 berichten
  • 109 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 mei 2009 - 12:59

Bovendien kan er wel zo veel gegeven zijn, toch geldt: meten = weten.

#7

tequila boy

    tequila boy


  • >1k berichten
  • 1490 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 mei 2009 - 14:08

maar waarom neemt men een blanco naast een standaard en bepaling van je monsters dan.....

om zo eventuele interferenties tegen te gaan ;)

als je bijvoorbeeld calcium moet meten en dit zit ook in je oplosmiddel wil je graag dat je niet dubbelop meet ;)

#8

Marscha

    Marscha


  • >25 berichten
  • 80 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 mei 2009 - 19:39

Aha ok en ook dat je een nulpunt nodig hebt voor je bepaling toch





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures