histone acetylation

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 68

histone acetylation

Histone acetylation is het proces waarbij het enzym histone acetyltransferase (HAT) acetyl groepen (-COCH3) toegevoegd. Maar hoe wordt het enzym nu precies gereguleerd? En wat heeft de werking van steroid hormonen hiermee te maken? Ik kan het verband hiertussen nog niet vinden. wie helpt mij?

Berichten: 740

Re: histone acetylation

HAT's hebben zelf weinig tot geen affiniteit voor het binden aan nucleosomen en zijn dus ook niet specifiek. Meestal gebeurd dit via een groter eiwit complex, bestaande uit één of meer specifieke DNA binding eiwitten, linker eiwitten en de HAT. Door de DNA binding eiwitten krijgt de HAT dus zijn specificiteit voor het acetyleren van histonen. Het zelfde geld ook voor de HDAC's.

Kun je de steriod hormonen iets verder toelichten?

De werking van deze hormonen is een ligand (hormoon) en receptor interactie. Meestal krijg je hierdoor een translocatie van de receptor naar de nucleus, waar deze kan functioneren als transcriptie factor. Afhankelijk van de staat van histone acetylatie, zal er wel of geen transcriptie plaats vinden. Ook is het mogelijk dat de receptor bepaalde complexen kan remoddelen.

Reageer