Deactiveren van amines in gelatine
Geplaatst: do 21 mei 2009, 21:07
Ik heb geprobeerd de amine uiteinden in gelatine te deactiveren met de volgende procedure:
1] 8g gelatine in 80ml water bij 40C.
2] Breng PH van deze vloeistof naar 10.0 met NaOH.
3] Voeg langzaam 6.4ml van 10g ftalaanzuur in 80ml Acetone toe. Houd tijdens het toevoegen de PH zo dicht mogelijk in de buurt van 10.
4] Houd na het toevoegen in stap [3] de PH 10 minuten lang op 10.
Volgens de web site waar ik deze procedure heb gelezen (en het originele patent waar het het eerst gemeld was), zorgt deze procedure ervoor dat meer dan 90% van de amine uiteinden in de gelatine worden gede-activeerd.
In meerdere oude patenten wordt deze gelatine vervolgens geflocculeerd door de PH tot beneden de 3,5 te brengen (omdat alleen nog maar carboxyl groepen over zijn in de gelatine wordt de gelatine onoplosbaar bij lage PH).
Echter als ik de PH van mijn gelatine omlaaghaal blijft deze gewoon lekker in de vloeistof en bij afkoeling bij die lage PH gelleert het boeltje ook nog steeds gewoon.
Nu is mijn vraag: Zit er ergens een fout in de bovengemelde procedure of moet ik nog meer doen dan alleen maar de PH verlagen om de gemodificeerde gelatine te scheiden van het water?
1] 8g gelatine in 80ml water bij 40C.
2] Breng PH van deze vloeistof naar 10.0 met NaOH.
3] Voeg langzaam 6.4ml van 10g ftalaanzuur in 80ml Acetone toe. Houd tijdens het toevoegen de PH zo dicht mogelijk in de buurt van 10.
4] Houd na het toevoegen in stap [3] de PH 10 minuten lang op 10.
Volgens de web site waar ik deze procedure heb gelezen (en het originele patent waar het het eerst gemeld was), zorgt deze procedure ervoor dat meer dan 90% van de amine uiteinden in de gelatine worden gede-activeerd.
In meerdere oude patenten wordt deze gelatine vervolgens geflocculeerd door de PH tot beneden de 3,5 te brengen (omdat alleen nog maar carboxyl groepen over zijn in de gelatine wordt de gelatine onoplosbaar bij lage PH).
Echter als ik de PH van mijn gelatine omlaaghaal blijft deze gewoon lekker in de vloeistof en bij afkoeling bij die lage PH gelleert het boeltje ook nog steeds gewoon.
Nu is mijn vraag: Zit er ergens een fout in de bovengemelde procedure of moet ik nog meer doen dan alleen maar de PH verlagen om de gemodificeerde gelatine te scheiden van het water?